Historia & Konsthistoria

SLÄKTFORSKNING

Innehåll
Släktforskning ger dig svar på dina frågor om din bakgrund, hisnande levnadsskildringar och förståelse för historien. Vem är jag och var kommer jag ifrån?

Under kursens gång går vi igenom hur du kommer igång och grundläggande begrepp inom släktforskningen. Vi tittar på olika arkiv och databaser som hjälper dig hitta de svar du letar efter.
Vi går igenom hur du bygger ditt släktträd utifrån kyrkböckerna och hur du kan organisera din släktforskning i ett släktträdsprogram.

Totalt 4 träffar, med träffar varannan vecka.

Kursen är på distans och alla träffar är digitala. Vi kommer att hålla träffarna i applikationen Zoom. För dig som är ny med zoom finns möjlighet att gå vår gratiskurs, "Lär känna zoom".
Detta anger du i samband med din beställning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper inom släktforskning krävs. Viss datavana är bra om du har.

Plats
Digitalt via Zoom, länk skickas ut inför första träffen.

Ledaren
Lisa Holmblad började forska på riktigt när hon var 15 år men intresset har funnits med henne sedan hon var barn. Lisa har eget företag och jobbar sedan drygt ett år tillbaka med släktforskning. Hon driver även en blogg med syfte att hjälpa andra att släktforska; https://hurskajagslaktforska.com

Bra att veta
Under kursens gång får du ett elevkonto hos Arkiv Digital och kan söka fritt hos dom under 13 veckor. (395 kr ingår i kurspriset)
Vi skickar dig en kallelse/faktura ca 14 dagar före kursstart. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta oss:
sjuharad@sv.se eller telefon 0771-502020