Hälsa & välbefinnande


Länge har vi tänkt på sötsaker som lite onödiga, men egentligen ofarliga för kroppen. Kvällens föreläsare Ann Fernholm berättar varför vi behöver tänka om. Forskare börjar få en ny bild av socker som visar att godis, kaffebröd, läsk och andra sötsaker kan orsaka fettlever, bukfetma och typ 2-diabetes. Vårt blod blir också allt sötare, vilket i sin tur ökar risken för allvarliga sjukdomar. Men hoppet är inte ute! Vi kan förändra vår kost.

Välkommen att ta del av det senaste om socker!

Ann Fernholm har disputerat i biokemi och är vetenskapsskribent. Hon har arbetat för bland annat SVT:s Vetenskapens värld, Dagens Nyheter, Fokus, Dagens Medicin och Forskning och framsteg. Hennes böcker Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker och Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar har rönt stor uppmärksamhet.

Föreläsningen är ett samarbete med Kultur Härryda.

OBS! Viktig info ang bokning:

80 kr för vuxna och 40 kr för personer under 26 år