Trädgård, hus och hem

Föreläsning med farbror Grön - odla där du är och maxa dina skördar!

Innehåll
Så här beskriver Farbror Grön själv innehållet:

Man kan odla nära och på distans, i krukor och på friland, på balkongen eller på åkern. Vilken plats har du och hur planerar du ditt odlande? Begränsningarna för vårt odlande sitter i våra tankar om det. Låt mig frigöra ert gröna medvetande och hjälpa er att finna platser och metoder som fungerar. Välkommen till en stund i odlandets konst som bygger på 100% erfarenhet!

Utöver föreläsningen så blir det presentation av Trädgårdsresan, fikamöjlighet, mingel och andra trevligheter i trädgårdsanda. Ulricehamns Trädgårdsförening medverkar.

Tips - ta gärna med dig sticklingar om du har några över - vi ordnar ett sticklingsbytarbord. Du kan kanske byta med någon!

Föreläsningen startar kl 18.30 men vi slår upp dörrarna kl 18.00


Plats
Folkets hus i Ulricehamn

Föreläsaren
Johannes Wätterbäck, dvs Farbror Grön, har kommit att bli en flitigt anlitad föreläsare om odling, mat och självhushållning. Han och hans fru har skrivit ett antal böcker och de driver ett av Sveriges största odlingskonton på sociala medier.

Så här beskriver Farbror Grön sin odlingsresa:

Jag och kvinnan i mitt liv Theres, driver bloggen farbrorgron.se och har gjort sedan 2012. Vi odlar blommor och ätbara växter överallt, i staden, på landet, inomhus, utomhus, i källare och på ett tak, själva och tillsammans med andra. Grönsakerna vi odlar, väljs med omsorg – vi vill ha delikata ingredienser till våra gröna middagar. Allt startade i den igenvuxna trädgården som jag tog över när jag var i tjugoårsåldern. Efter några spadtag blev jag fast och har inte efter de kunnat sluta. De senaste10 åren har jag byggt upp och utvecklat ett flertal stadsodlingar i centrala Västerås samtidigt som jag fortsätter odla i min första trädgård. Genom åren har jag dragit upp mängder av plantor, förökat växter, arbetat med jordförbättring, komposterat och experimenterat mig fram för att få de mest tillfredställande skördar under så lång tid som möjligt. Men jag odlar också en hel del perenner och blommor och utökar hela tiden mina inomhusodlingar med både ätbara grödor och växter som skänker njutning till både öga och näsa.

Bra att veta
Förköp/anmälan krävs. Vi skickar dig en kallelse/faktura till din mailadress efter du gjort anmälan.

För mer information kontakta oss:
sjuharad@sv.se eller telefon 0771-502020

Varmt välkommen till en härlig trädgårdskväll fylld av inspiration