Trädgård, hus och hem

Varmt välkommen till en lunchföreläsning om de viktiga pollinatörerna

Varför ska vi tillsammans värna om våra bin?
Miljögifter och utarmade livsmiljöer hotar våra insekter. Vildbin, honungsbin och humlor minskar i snabb takt. Vårt ekosystem är beroende av insekterna då pollinering av våra träd och växter är avgörande för vår biologiska mångfald.

Föreningen Trädgårdsresan har startat Bifonden – en fond för bin och andra pollinerare. Våra trädgårdar, lokala biodlare och entomologer samarbetar och delar kunskap om växter och bin. Trädgårdarna, med alla sina blommande växter, ställs till förfogande för vilda bin och fler bisamhällen. De vackra besöksträdgårdarna öppnas för att samla in medel under sk Bifondsdagar vilket gör besöket välgörande på flera sätt.

Annika Samuelsson från Trädgårdsresan berättar mer om kraven som ställs på besöksmålen för att skapa smörgåsbord åt pollinatörerna, hur projektet tillsammans med trädgårdarna sprider kunskap om binas situation och ger handfasta tips om vad du själv kan göra i din egen trädgård.

Så medan du avnjuter din lunch framför skärmen så får du samtidigt lära dig vad både du och andra kan göra för att säkra pollinatörernas framtid.

Föreläsningen sker via zoom och länk skickas ut till alla anmälda. Du kan vara med via dator, padda eller mobil.

Vi önskar dig en angenäm stund framför skärmen!