Djur, natur & miljö

Vildsvinsförvaltning

Innehåll
Efter 200 års frånvaro är vildsvinet tillbaka i den svenska faunan. På gott och ont.
Vildsvinspopulationen växer och breder ut sig allt mer och i allt snabbare takt. Därmed växer också behovet av kunskap om vildsvin, den jaktliga hanteringen och förvaltningen av vildsvinsstammen.
Frågan är: har jägarna, lantbrukarna och markägare kunskapen, verktygen och samarbetsviljan att balansera en snabbt växande vildsvinspopulation? Och - hur gör man? Med ett omfattande text- och bildmaterial som underlag för diskussioner skall vi under fyra sammankomster ta reda på svaren. Kursen är lagd så att den slutar veckan innan älgjakten.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Nya lokaler
Kursen hålls i Studieförbundet vuxenskolans nya lokaler, vid Grodparken mellan kinarestaurangen och apoteket. Adressen är Södra kullagatan 3A i Ulricehamn.

Ledaren
Hans Vondrak har lång erfarenhet av utbildning och administration kring jakt, viltvård och viltövervakning med stor kunskap om vildsvinsförvaltning.

Bra att veta
Medlemmar i Bogesunds jägargille har rabatterat pris, 900 kr, på just denna kurs. Ange att du är medlem i jägargillet vid anmälan.

Materialkostnaden ingår i kurspriset. Vi skickar dig en kallelse/faktura ca 14 dagar före kursstart. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta oss:
sjuharad@sv.se eller telefon 0771-502020