Funktionsnedsättning

I vår avdelning arbetar tre verksamhetsutvecklare inom målgruppen funktionsnedsättning.
Vi har fördelat ansvaret geografiskt och vänder oss till alla verksamheter inom målgruppen samt anhörigstöd. 

      
Jessica Svensson Duke W Shane Snezana Alaqic
jessica.svensson@sv.se duke.w.shane@sv.se snezana.alagic@sv.se
Bromölla, Kristianstad, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla, Trelleborg och Ystad Eslöv, Hörby, Höör,
Svalöv, Svedala,
Trelleborg, Vellinge
och Östra Göinge
Bjuv, Båstad, Helsingborg, Hässleholm, Höganäs, Klippan, Landskrona, Osby, Perstorp, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga
 

Verksamhetsutvecklarna har ett nära samarbete och arbetar aktivt för att skapa ett samlat dokument där vi kan erbjuda verksamhet så som föreläsningar, musikunderhållning, teatrar och cirklar inom diverse ämnen. 

Vår målsättning är att erbjuda verksamhet i hela Skåneland, skapa olika koncept som sedan kan sprida sig och sedan kan spridas och bli en Skåneturné. 

Studieförbundet Vuxenskolan gjorde en extra satsning för barn och ungdomars psykiska hälsa under hösten 2017 för att lyfta hälsa och välmående inom målgruppen.  

Vi har även utvecklat konceptet läskraft inom äldreomsorgen med inriktning för personer med demenssjukdom. Cirkelledarna i detta koncept kallar vi för Högläsare och intresset var stort.

Vårt område är brett och vi arbetar vidare med utvecklingen av målgrupper som ryms inom funktionsnedsättning för att nå ut till fler verksamheter. 

Är du med i en förening som platsar inom målgruppen funktionsnedsättning eller anhörig tveka inte att kontakta någon av våra verksamhetsutvecklare beroende på kommun. Vi ses gärna för ett möte där vi tillsammans kan diskutera hur just era behov ser ut och hur vi kan ha ett så meningsfullt samarbete som möjligt.