Funktionsnedsättning

I vår avdelning arbetar tre verksamhetsutvecklare inom målgruppen funktionsnedsättning. Vi har fördelat ansvaret geografiskt och vänder oss till alla verksamheter inom målgruppen samt anhörigstöd. 

     
Jessica Svensson
Ann-Marie Juhlin Snezana Alaqic  
Vellinge, Svedala, Trelleborg, Skurup, Ystad, Tomelilla, Sjöbo, Hörby, Eslöv, Svalöv, Höör Bromölla, Kristianstad, 
Osby, Simrishamn och Östra Göinge.

Båstad, Örkelljunga, Perstorp, Klippan, Ängelholm, Åstorp, Bjuv, Höganäs Helsingborg, Landskrona

 
jessica.svensson@sv.se ann.marie.juhlin@sv.se snezana.alagic@sv.se  


Verksamhetsutvecklarna har ett nära samarbete och arbetar aktivt för att skapa ett samlat dokument där vi kan erbjuda verksamhet så som föreläsningar, musikunderhållning, teatrar och cirklar inom diverse ämnen. 

Vår målsättning är att erbjuda verksamhet i hela Skåneland, skapa olika koncept som sedan kan sprida sig och sedan kan spridas och bli en Skåneturné. 

Studieförbundet Vuxenskolan har gjort en extra satsning för barn och ungdomars psykiska hälsa, där vi under hösten 2017 kommer att ha event runt om i olika kommuner för att lyfta hälsa och välmående inom målgruppen.  

Vi har även utvecklat konceptet läskraft inom äldreomsorgen med inriktning för personer med demenssjukdom. Cirkelledarna i detta koncept kallar vi för Högläsare och under hösten 2017 har vi fått in otroligt många nya intresserade Högläsare som vi är mycket glada över. Nu håller vi på att utbilda dessa att bli säkra i sin nya roll. Vi ser att denna aktivitet bidrar med både glädje, delaktighet och en gemenskap bland våra äldre och vi skapar tillsammans en meningsfull vardag. 

Under Skåneveckan (V. 41) har teamet arrangerat två föreläsningar i Kristianstad och en i Bromölla. Onsdagen den 11 oktober kommer Leone Milton att föreläsa med utgångspunkt från hennes bok ”Ta makten för att det funkar”. Torsdagen den 12 oktober kommer Jessica Svensson med hunden Hicko att berätta om djurens inverkan på vårt mående. Sedan tar Sofie Gerdtsson över och föreläser om hur man kan hitta nycklar för att finna sitt inre lugn. (Detta har passerat) 

Vårt område är brett och vi arbetar vidare med utvecklingen av målgrupper som ryms inom funktionsnedsättning för att nå ut till fler verksamheter. 

Är du med i en förening som platsar inom målgruppen funktionsnedsättning eller anhörig tveka inte att kontakta någon av våra verksamhetsutvecklare beroende på kommun. Vi ses gärna för ett möte där vi tillsammans kan diskutera hur just era behov ser ut och hur vi kan ha ett så meningsfullt samarbete som möjligt.