Föreläsningar

Nedan följer kursverksamhet som vi kan erbjuda på olika platser i Skåne för ert boende, förening eller samverkanspart. För att boka, använd BOKA-knappen längst ner på sidan beroende på vilken kommun det gäller. Vi hanterar bokningarna i ordning och återkommer till er så fort som möjligt. 

 

Berättelsen om en grekisk kvinna och hennes livsverk

Vi får följa Maria Korogiánnou på hennes resa genom livet och hennes kamp för familjen under större delen av 1900-talet i Grekland. Föredraget behandlar också om grekisk kvinnohistoria i allmänhet samt lite allmän grekisk modern historia.

Vi följer Maria från unga år till idag, hennes strävan för sin familj och uppehälle. En resa till grekiska bergstrakter, till Levadia – en typisk småstad – till en kvinnas arbete och vardag, drömmar, glädje och sorger… en kultur så olik – men ändå så lik vår svenska.

Före, efter eller i pausen finns svärmoderns vävnader, mattor, kelimer, dukar, broderier, spetsar, textilier ur en traditionell grekisk hemgift att beskåda.

Plats: Hela Skåne
Antal träffar: 1 tillfälle á 2 timmar
Kostnad: 1 100 kr plus körersättning från Simrishamn och fika
Tar resan mer än 2,5 timme från Simrishamn kostar föreläsningen 1500 kr plus körersättning och fika.
Boka så här->

 

Att hantera våld i nära relationer -  en föreläsning för yrkesverksam personal

Helenas vägval föreläser om våld i nära relationer och tar upp följande frågor som: 
#Vad är våld?
#Kan vi bli bättre på att upptäcka våld?
#Vilka varningstecken finns?
#Vad kan vi hjälpa till med?
#Vad innebär det att vara våldsutsatt?

Plats: Hela Skåne
Antal träffar: 1 tillfälle á 90 minuter med utrymme för frågor
Kostnad: 8 950 kr
Boka så här->

 

Ett liv i en destruktiv relation

Helena berättar med inlevelse om hur ett liv i en destruktiv relation kan se ut, om att ta sig ur destruktiva relationer och om hur livet kan bli efter ett uppbrott. Det är en berättelse om 20 års erfarenheter av kontakter med personer som upplevt våld i nära relation, några exempel är självupplevda andra är det inte. Hon berättar om sin inre styrka som hjälpt henne att gå vidare och vilken betydelse anhöriga haft. Hon är ett levande exempel på hur negativa upplevelser kan vändas till något positivt. Hon säger idag "Här står jag, full av styrka och energi!"

Plats: Hela Skåne
Antal träffar: 1 tillfälle á 60-90 minuter med utrymme för frågor
Kostnad: 8 950 kr
Boka så här->

 

Dans som motion

Ingrid föreläser om på vilket sätt dans är motion, vad exakt vi vinner på att dansa och hur det kan hjälpa pensionärer, sjuka och äldre.
Ingrid besvarar frågorna: Vad är dans? Hur gör man? Är dans viktigt?
En föreläsning med några praktiska inslag. 

Plats: Hela Skåne
Antal träffar: 1 tillfälle á 60 minuter
Kostnad: 1 100 kr plus körersättning från Simrishamn och fika
Tar resan mer än 2,5 timme från Simrishamn kostar föreläsningen 1500 kr plus körersättning och fika.
Boka så här->

 

Att sova gott är en skön konst

Varmt välkommen till en spännande föreläsning där vi går igenom sovandets fysiologi, psykologi och sovmiljö. Maria Schäfer, leg fysioterapeut och sömnkonsult, har under många år arbetat med och fördjupat sig i ämnet sömn.

Mer kunskap om din egen sömn ger dig bättre kontroll över den. Vad händer när du sover och vad händer när du inte sover? Varför kan hälsa och vikt påverkas? Hur betydelsefull är din sovmiljö? Förändras sömnen genom hela livet? Det kommer alltid att finnas faktorer du inte kan göra något åt, men det är mycket mer än du tror kring din sömn, som du själv avgör…

Plats: Hela Skåne
Antal träffar: 1 tillfälle á  60 minuter
Kostnad: 3 400 kr plus körersättning från Malmö
Boka så här->

 

Föreläsning med bildspel

Christer Rasmusson föreläser med bildspel från olika resor runt om i Europa, Mexico och New York. Christer pratar om olika kulturer, mat byggnader och andra upplevelser under sina resor.

Plats: Tomelilla, Ystad, Skurup och södra Kristianstad
Antal träffar: 1 tillfälle á 60 minuter
Kostnad: 600 kr plus körersättning från Onslunda
Boka så här->

 

Hundens betydelse i vardagen

Jessica Svensson, Social tjänstehundsförare föreläser om hundens positiva effekter för människors mående och dess betydelse i vardagen. Hur hunden kan vara ett stöd i olika sammanhang och hur du kan arbeta med dina egna utvecklingsområden med hunden som en resurs. Jessica tar även upp vilka förutsättningar som krävs för att leva tillsammans med en hund, val av hund och hur du kan aktivera dig och hunden tillsammans för en ökad livskvalitet i vardagen. Under föreläsningen finns även Pyrenéerhunden Hicko, social tjänstehund med på plats, där dom som vill får tillfälle att vara nära hunden och känna upplevelsen av ett lugn genom att klappa den vita mjuka pälsen.

Plats: Hela Skåne
Antal träffar: 1 tillfälle á 45 minuter
Kostnad: 3 800 kr plus körersättning från Skurup
Boka så här->

 

Att arbeta med hund som en resurs

Jessica Svensson, Social tjänstehundsförare delar med sig av sin arbetsvardag och hur det är att arbeta som social tjänstehundsförare. Jessica har en bred erfarenhet av arbetet med olika målgrupper.
Vad innebär yrket? Vad är hunden och  hundförarens uppgift i mötet med tredje person? Vilken typ av hund är lämplig för yrket? Vad ska hunden kunna? Vad är viktigt att tänka på i mötet med tredje person? Vad innebär hundens välfärd? Kan jag bränna ut min hund? Vad innebär det att ta in en hund i verksamheten? Hur kan arbetsplatsen säkerställas? Hur ska arbetsplatsen hantera eventuell hundrädsla och allergier?
Och mycket mer… Detta är en föreläsning där du får med dig en inblick och verktyg för hur det är att arbeta som social tjänstehundsförare samt vad det innebär för verksamheten som väljer att arbeta med hund som en resurs. Under föreläsningen finns även Pyrenéerhunden Hicko, social tjänstehund med på plats, där dom som vill får tillfälle att vara nära hunden och känna upplevelsen av ett lugn genom att klappa den vita mjuka pälsen.

Plats: Hela Skåne
Antal träffar: 1 tillfälle á 60 minuter
Kostnad: 5 400 kr plus körersättning från Skurup

 


FÖR ATT BOKA ...
 

Klicka på knappen som representerar den kommun som bokningen avser.  
Uppge följande i mailet: 

  • Förening/beonde:
  • Föreläsningens rubrik: 
  • Plats (Fullständig adress):
  • Datum:
  • Tid:
  • Fakturaadress:


Vi kommer nu behandla din bokning och återkomma till dig så snart vi kan. 

Eslöv, Hörby, Höör,
Sjöbo, Skurup, Svalöv,
Svedala, Tomelilla,
Trelleborg, Vellinge,
Ystad
Bromölla, Kristianstad, 
Osby, Simrishamn
och Östra Göinge.
Bjuv, Båstad, Helsingborg,
Höganäs, Klippan, 
Landskrona, Perstorp,
Åstorp, Ängelholm,
Örkelljunga