Föreläsningar

Nedan följer kursverksamhet som vi kan erbjuda på olika platser i Skåne för ert boende, förening eller samverkanspart. För att boka, använd BOKA-knappen längst ner på sidan beroende på vilken kommun det gäller. Vi hanterar bokningarna i ordning och återkommer till er så fort som möjligt. 

 

Berättelsen om en grekisk kvinna och hennes livsverk

Vi får följa Maria Korogiánnou på hennes resa genom livet och hennes kamp för familjen under större delen av 1900-talet i Grekland. Föredraget behandlar också om grekisk kvinnohistoria i allmänhet samt lite allmän grekisk modern historia.

Vi följer Maria från unga år till idag, hennes strävan för sin familj och uppehälle. En resa till grekiska bergstrakter, till Levadia – en typisk småstad – till en kvinnas arbete och vardag, drömmar, glädje och sorger… en kultur så olik – men ändå så lik vår svenska.

Före, efter eller i pausen finns svärmoderns vävnader, mattor, kelimer, dukar, broderier, spetsar, textilier ur en traditionell grekisk hemgift att beskåda.

Plats: Hela Skåne
Tid:  2 timmar
Kostnad: 1 100 kr plus körersättning från Simrishamn och fika
Tar resan mer än 2,5 timme från Simrishamn kostar föreläsningen 1500 kr plus körersättning och fika.
Boka så här->

 

Mitt liv ur en destruktiv relation

Helenas vägval föreläser om sina erfarenheter av att leva i en destruktiv relation. Hur Helena tog sig ur relationen, livet efter uppbrottet och hennes inre styrka har hjälpt henne att gå vidare. Helenas egna uttryck ” Här står jag idag, full av styrka och energi”

Plats: Hela Skåne
Tid: 60-90 minuter med utrymme för frågor
Kostnad: 8 950 kr
Boka så här->

 

Dans som motion

Ingrid föreläser om på vilket sätt dans är motion, vad exakt vi vinner på att dansa och hur det kan hjälpa pensionärer, sjuka och äldre.
Ingrid besvarar frågorna: Vad är dans? Hur gör man? Är dans viktigt?
En föreläsning med några praktiska inslag. 

Plats: Hela Skåne
Tid: 60 minuter
Kostnad: 1 500 kr plus körersättning från Simrishamn och fika
Tar resan mer än 2,5 timme från Simrishamn kostar föreläsningen 3 000 kr plus körersättning och fika.
Boka så här->

 

Att sova gott är en skön konst

Varmt välkommen till en spännande föreläsning där vi går igenom sovandets fysiologi, psykologi och sovmiljö. Maria Schäfer, leg fysioterapeut och sömnkonsult, har under många år arbetat med och fördjupat sig i ämnet sömn.

Mer kunskap om din egen sömn ger dig bättre kontroll över den. Vad händer när du sover och vad händer när du inte sover? Varför kan hälsa och vikt påverkas? Hur betydelsefull är din sovmiljö? Förändras sömnen genom hela livet? Det kommer alltid att finnas faktorer du inte kan göra något åt, men det är mycket mer än du tror kring din sömn, som du själv avgör…

Plats: Hela Skåne
Tid: 60 minuter
Kostnad: 3 400 kr plus körersättning från Malmö
Boka så här->

 

Föreläsning med bildspel

Christer Rasmusson föreläser med bildspel från olika resor runt om i Europa, Mexico och New York. Christer pratar om olika kulturer, mat byggnader och andra upplevelser under sina resor.

Plats: Tomelilla, Ystad, Skurup och södra Kristianstad
Tid: 60 minuter
Kostnad: 600 kr plus körersättning från Onslunda
Boka så här->

 

Hundens betydelse i vardagen

Jessica Svensson, Social tjänstehundsförare föreläser om hundens positiva effekter för människors mående och dess betydelse i vardagen. Hur hunden kan vara ett stöd i olika sammanhang och hur du kan arbeta med dina egna utvecklingsområden med hunden som en resurs. Jessica tar även upp vilka förutsättningar som krävs för att leva tillsammans med en hund, val av hund och hur du kan aktivera dig och hunden tillsammans för en ökad livskvalitet i vardagen. Under föreläsningen finns även Pyrenéerhunden Hicko, social tjänstehund med på plats, där dom som vill får tillfälle att vara nära hunden och känna upplevelsen av ett lugn genom att klappa den vita mjuka pälsen.

Plats: Hela Skåne
Antal träffar: 1 tillfälle á 45 minuter
Kostnad: 3 800 kr plus körersättning från Skurup
Boka så här->

 

Tar du din medicin på rätt sätt eller känns det svårt med allt nytt?

Dois Liedman leg. Receptarie förmedlar och hjälper dig att förstå varför och hur du får bäst nytta av dina läkemedel. Dois berättar även om apotekets tjänster och om naturläkemedel.

Var: Hela Skåne
Tid: 60 minuter
Kostnad: 1 400 kr plus körersättning från Hässleholm
Boka så här->

 

Bland blodiglar och mumiepulver

Dois föreläser om läkekonstens historia från Hippokrates och Losec

Var: Hela Skåne
Tid:
60 minuter
Kostnad: 1 400 kr plus körersättning från Hässleholm
Boka så här->

 

När samtalsämnen inte finns och en film kan vara ett värdefullt redskap

Filmerna syftar till att ge verktyg för att väcka minnen, skapa möten och samtal. Git berättar om sina tre filmer och hur filmerna kan användas på bästa sätt i verksamheten.

Film 1: Känsla av det glömda
En film om Österlen som tar upp tolv olika ämnen så som frisörsalong på 50-talet, cykelverkstad, lantbruk, gamla militärbilar.

Film 2: Kultur att minnas
En film om Lundabygden med fokus på kultur som bland annat tar upp hantverkare, konst, kolonilivet, domkyrkan i Lund, gåsamiddag och bilar från 50 och 60 talen.

Film 3: Att åldras i ett annat land
Filmen har fokus på den stora arbetskraftsinvandringen som kom till Sverige på 60 och 70 talen och filmen visar sekvenser från olika länder. I filmen finns även kunskapsmaterial om de olika länder som nämnts i filmen samt information om de vanligaste religionerna.

Var: Hela Skåne
Tid: 60 minuter
Kostnad: 2 500 kr, i priset ingår film 1 och 2 samt fem filmer av film 3.
Totalt 7 filmer.
Boka så här->

 

Matens betydelse för hälsan

En föreläsning där du får lära dig om kostens betydelse för dig och din kropp. Föreläsare KriStina Persson går in på olika näringsämnen, mineraler och olika fiberinnehåll. Vilka kroppsliga och psykiska symtom som påverkas av kosten, sömnstörningar och allergier. Du får med dig kunskap om hur du genom kosten kan öka din livskvalitet i vardagen.

Var: Hela Skåne
Tid: 60 minuter
Kostnad: 3 800 kr plus körersättning från Malmö alternativ reseersättning med lokaltrafik. Timpeng tillkommer på 200 kr timmen på färdväg längre än 40 minuter.
Boka så här->

 

Tre verktyg för helhetshälsa inom vård och omsorg

För personal, boende och anhöriga
En inspirationsföreläsning om hur taktil stimulering, hund som resurs och sorgebearbetning kan hjälpa personal, äldre och anhöriga till ett ökat välbefinnande i vardagen. Vi kommer belysa tre olika arbetssätt som kan vara en tillgång i arbetet inom vård och omsorg, samt anhöriga och anhörigstöd.
Under föreläsningen kommer ni få möta den sociala tjänstehunden. Ni kommer att få konkreta tips på hur taktil stimulering kan användas i arbetet, samt få tankar och reflektioner kring vad sorg och är hur du kan bli fri från smärta som begränsar dig i livet.

Var: Hela Skåne
Tid: 60 min
Kostnad: 4 050 kr plus körersättning från Malmö och/eller Skurup
Boka så här->

 

 

FÖR ATT BOKA ... 

Klicka på knappen som representerar den kommun som bokningen avser.  
Uppge följande i mailet: 

  • Förening/beonde:
  • Föreläsningens rubrik: 
  • Plats (Fullständig adress):
  • Datum:
  • Tid:
  • Fakturaadress:


Vi kommer nu behandla din bokning och återkomma till dig så snart vi kan. 

Bromölla, Kristianstad,
Simrishamn, Sjöbo,
Skurup, Tomelilla,
Trelleborg och
Ystad
Eslöv, Hörby, Höör,
Svalöv, Svedala,
Trelleborg, Vellinge 
och Östra Göinge
Bjuv, Båstad, Helsingborg, Hässleholm, Höganäs, Klippan, Landskrona, Osby, Perstorp, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga