Kurser

Nedan följer kursverksamhet som vi kan erbjuda på olika platser i Skåne för ert boende, förening eller samverkanspart. För att boka, använd BOKA-knappen längst ner på sidan beroende på vilken kommun det gäller. Vi hanterar bokningarna i ordning och återkommer till er så fort som möjligt. 

Må bra Musik-sång-dans Övrigt
     

Mindfulness och Mediyoga

Tillsammans med Therese Gerbert får du lära dig grunden till korrekt andning, lära känna din kropp och lyssna på dess signaler. Hur du kan träna in en ökad koncentration, uppmärksamhetsförmåga och förmågan att släppa oro och ältande. Acceptera dina känslor och att bli medveten om hur vi skapar vår egen verklighet genom våra tankar. Du får också lära dig enkla yogaövningar som kan hjälpa dig att frigöra spänningar och underlättar ditt inre fokus.

Var: Hela Skåne
Antal träffar: 6 tillfällen á 60 minuter
Kostnad: 4 650 kr plus körersättning från Simrishamn
Boka såhär ->

 

 

En musikstund som ger oss minnen tillbaka

Victor  Salazar spelar gitarr och alla får sjunga med till en härlig levande musikstund. Efter varje sång tittar vi och samtalar kring en bild som framkallar minnen från förr.

Plats: Hela skåne
Antal träffar: 10 träffar á 45 minuter
Kostnad: 2 700 kr plus köresättning från Halmstad
Boka såhär ->

 

Sittdans

I sittdansen kan alla vara med och dansa utifrån sin egen förmåga, kraft och ork. I sittdansen dansar deltagarna sittandes på stolar eller i rullstol. Sittdansen är en social aktivitet med mjuka rörelser till rytmisk musik. I sittdansen använder Christina Lundahl Ekholm olika material som deltagarna får hålla i och utföra gemensamma rörelser.

Plats: Söder om Höör
Antal träffar: 10 träffar á 45 minuter
Kostnad: 3 300 kr plus körersättning från Trelleborg
Boka såhär ->

 

Låtskrivarkurs

En musikkurs med Hilda Ivarsson där vi går igenom hur man bygger upp en låt, hur man skriver låttexter och vi kommer också skriva vår egen musik tillsammans i gruppen. En kravlös kurs som visar hur lätt det är att skriva en låt!

Antal träffar: 5 tillfällen á 2 timmar
Var: Hässleholm, Kristianstad
Kostnad: 3 800 kr
Boka såhär ->

 

Song Sessions (sång och rytmik)

Syftet med Song Sessions är att uppleva tillsammans med Laila Langö den glädje som musik kan förmedla. Inga förkunskaper krävs. Vi tränar oss i att uttrycka känsla genom olika röst- och rytmikövningar samt stämsång.

Var: Osby, Östra Göinge och Kristianstad
Antal träffar: 10 tillfällen á 45 minuter
Kostnad: 13 500 kr
Boka såhär ->

 

Song Sessions (bara sång)

Syftet med Song Sessions är att uppleva tillsammans med Laila Langö den glädje som musik kan förmedla. Inga förkunskaper krävs. Tillsammans sjunger vi folksånger och kända hits från olika tidsepoker.

Var: Osby, Östra Göinge och Kristianstad
Antal träffar: 10 tillfällen á 45 minuter
Kostnad: 13 500 kr
Boka såhär ->

 

Körsång

Körsång utan krav på prestation och utan noter. Sång från hjärtat med musik som gruppen själva kan vara med och påverka.

Var: Hässleholm, Kristianstad
Antal träffar: 12 tillfällen á 2 timmar
Kostnad: 8 100 kr
Boka såhär ->

 

Vårt eget band tillsammans med Micke

Vänder sig till er som alltid har haft en dröm att starta en musikgrupp för att skapa och spela er egen musik. Vi träffas och pratar ihop oss om vad ni vill göra och vilka möjligheter som finns. Micke anpassar nivån utifrån de behov och förutsättningar som finns bland deltagarna.
Micke är med och spelar olika instrument ,sjunger och hjälper gruppen att få ihop grunden och få ett fint samspel i gruppen. Har du eget instrument får du gärna ta med det.

Var: Hela Skåne
Antal träffar: 10 tillfällen á 60 minuter
Kostnad: 5 890 kr plus körersättning från Broby
Boka såhär ->

 

Allsång med Micke

Vi spelar och sjunger välkända melodier tillsammans, allt från ”Gulligullan” till modernare låtar som "Här kommer alla känslorna” -Gessle: Naturligtvis smyger vi in en go dansbandslåt emellanåt. Micke lirar gitarr och lite andra instrument och vi kör både helt live men även med lite bakgrund när det behövs. Alla är välkomna att vara med och spela tamburiner eller andra rytminstrument som är trevliga att ha med.

Var: Hela Skåne
Antal träffar: 10 tillfällen á 60 minuter
Kostnad: 5 890 kr plus körersättning från Broby
Boka såhär ->

 

Streetjazzkurs

Danskurs med stor stilbredd som fokuserar på glädjen i dansen. Hilda Ivarsson kommer att väg-leda er igenom dansen med enkla steg så att alla kan hänga med till härlig musik.

Var: Hässleholm, Kristianstad
Antal träffar: 12 tillfällen á 2 timmar
Kostnad: 8 100 kr
Boka såhär ->

 

Gott & Blandat med musik tillsammans med Micke
(Fredagskul eller annan valfri dag)

En timme med goa låtar som vi gillar och kan sjunga med och dansa till. Vi kör bland annat schlager, dansband, Peps Persson, Jerry Williams, Elvis Beatles etc. Vi busar också lite och hittar på egna låtar i detta koncept och finns möjlighet att sjunga i mikrofon eller att vara med och lira om någon är sugen.

Var: Hela Skåne
Antal träffar: 10 tillfällen á 60 minuter
Kostnad: 5 890 kr plus körersättning från Broby
Boka såhär ->

Tillbaka till sidans topp

 
Verktyg för föräldraskap – så hanterar du ditt explosiva barn!

Har du ett barn som ofta trotsar och får raserianfall och/eller utbrott? Denna kurs är för dig som behöver utveckla verktyg i ditt föräldraskap för att hantera bråk och konflikter. Kursen riktar sig till dig med barn i åldrarna 5-12 år. Det är möjligt att applicera verktygen på övriga åldrar också.

UNDER EN HELDAG KOMMER VI GÅ IGENOM FÖLJANDE:
Vad menar vi med begreppet explosiv?
Vad ligger bakom barnets explosiva beteenden?
Hur hanterar jag mitt barn bäst- lågaffektivt bemötande.
Identifiera barnets bristande förmågor
Problemlösning och samarbete
Den sociala skammen- vad ska andra tycka och tänka?
Hur hjälper jag till att stärka mitt barns självkänsla?
De olika ämnena är underlag för gruppdiskussioner samt praktiska övningar.

GENOM KURSEN FÅR NI MÖJLIGHET ATT:
Träffa andra föräldrar och dela era erfarenheter
Hitta verktyg för att hjälpa ditt barn att hantera sina bristande förmågor
Förstå mekanismerna bakom varför erat barn får utbrott
Hitta verktyg för att stärka barnets självkänsla
Hitta verktyg för att förbättra kommunikationen med erat barn
Minska onödiga konflikter

LÅGAFFEKTIVT BEMÖTANDE
Lågaffektivt bemötande hjälper främst barn som har svårigheter med känslokontrollen. Det innebär att vi som vuxna bemöter ett barn med ett lugnt, konkret och tydligt beteende för att skapa en stressfri miljö där vi hjälper till att dämpa starka känslouttryck och minska antalet konfliktskapande situationer. Vuxna uppträder lugnt med låg känslointensitet för att inte trigga igång för starka känslor. Utöver att hjälpa barnet att minska konfliktsituationer, bidrar också lågaffektivt bemötande till att utveckla problemlösning hos barnet som får vara en aktiv del i att hitta lösningar på problem som uppstår i vardagen.

LEDARE
Emma Johansson är utbildad beteendevetare och samtalscoach. Hon driver företaget Godgrund som arbetar både med föräldracoaching riktat mot föräldrar som har explosiva barn och behöver stöd i sin vardag för att minska konflikter, men även enskilda samtal riktat framförallt kring stress/utmattning och självkänsla.

Var: Hela Skåne
Antal träffar: 1 Heldag
Kostnad: 600 kr/person (minst 8 deltagare)
Boka såhär ->

 

Kreativ återvinning

Utifrån ett secondhandfynd/arvegods återskapar Åsa Hartman tillsammans med gruppen något nytt. Skapandet är förvandlingen av exempelvis ramar, brickor, krukor etc till unika inredningsdetaljer. Alla skapar utifrån sina förutsättningar och önskemål. Under träffarna samtalar Åsa kring minnen, igenkänning, stärka sin egen självbild som ger ett större värde av dig själv.

Antal träffar: 5 träffar á 90 minuter
Var:
 Trelleborg, Vellinge, Svedala, Skurup, Ystad, Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn, Eslöv, Höör, Hörby och Kristianstad. 
Kostnad: 7 350 kr plus körersättning från Ystad. Materialkostnad tillkommer. 
Boka såhär ->

 

Blomsterarrangemang

Kursen i att arrangera blommor ger dig möjlighet att i stor frihet skapa fina grupper eller buketter. Åsa Hartman inspirerar, ger dig grundläggande kunskap om blommor. Vad gäller färg och form, kan man välja själv, men man får hjälp om man vill! 
Det kommer att finnas tid för spontana samtal om de tankar som kommer upp och kanske handlar det om något annat än blommor!

Antal träffar: 3 tillfällen á 90 minuter
Var: Trelleborg, Vellinge, Svedala, Skurup, Ystad, Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn, Eslöv, Höör, Hörby och Kristianstad. 
Kostnad: 4 450 kr plus körersättning från Ystad. Materialkostnad tillkommer. 
Boka såhär ->

 

Skapa en tavla

Med vägledning av Åsa Hartman kan du skapa en schablonmålning och skapa fram ett motiv som tilltalar dig och väljer dina favoritfärger. Åsa samtalar kring betydelsen av färger, vilken färg tycker du bäst om och värdet av att skapa en present till sig själv.
Antal träffar: 3 tillfällen 90 minuter per träff
Var:
Trelleborg, Vellinge, Svedala, Skurup, Ystad, Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn, Eslöv, Höör, Hörby och Kristianstad.
Kostnad: 4 450 kr, materialkostnad och körersättning från Ystad tillkommer
Boka såhär ->

 

Filmkurs

Tillsammans med Hilda Ivarsson skapar ni skapar film om livet på boendet. Gruppen utformar tillsammans filmen och vi kommer jobba för att få fram en vacker film som alla kan känna att dom varit en del av. 

Antal träffar: 10 tillfällen á 2 timmar
Var: Hässleholm, Kristianstad
Kostnad: 8 100 kr
Boka såhär ->

 

Workshop för er som vill lära sig grunderna i TAKK

Med vägledning av Jessica Truedsson lär ni er hur ni ska förstärka kommunikationen och få ett grundläggande teckenförråd. Vi går igenom vardagsfraser, småord och tidsbegrepp. Ni får även ha egna önskemål om innehållet. Ni får stenciler med ritade tecken, så att ni kan repetera de tecken som ni har lärt er hemma. Vi utför övningar där ni blir mer bekväma med att använda TAKK. TAKK används av flera olika målgrupper och metoden innebär att man använder tecken samtidigt som man pratar för att på så vis stödja kommunikationen och språkutvecklingen.

Antal träffar: 1 träff mellan 9.00-16.00. Workshoppen kan även ske på helgen om så önskas.
Var: Kristianstad, Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla, Ystad och Skurup
Kostnad: 2 200 kr plus körersättning från Simrishamn
Boka såhär ->

 


Lär dig använda TAAK!

Tillsammans med  Marianne Ahlander lär ni er tecken som AKK (TAKK) är en metod att stödja kommunikation. TAKK är inte detsamma som svenska teckenspråket, men bygger på dess tecken. Tecknen används tillsammans med tal. Ni lär er vad TAKK är och hur det kan användas och går igenom användbara tecken.

Antal träffar: 6 tillfällen, 1,5 timme per träff
Var: Trelleborg, Vellinge, Ystad, Svedala, Skurup
Kostnad: 2 500 kr plus körersättning från Beddingestrand (Trelleborg)
Boka såhär ->

 

Berättarverkstaden med Thomas Ekberg

Alla bär vi på en historia - som behöver berättas!
Berättarministeriet är upplagt som ett träningsläger i fantasi, självständigt tänkande och kreativitet. 
Författaren Thomas Ekberg har gedigen erfarenhet av att leda skapande processer med personer med olika funktionsvariationer. 
I sin berättarverkstad presenterar han olika verktyg för att bygga en historia, och genom många roliga praktiska övningar stimulerar han deltagarna att formulera och koka ner sina drömmar, idéer, tankar, känslor, åsikter och erfarenheter till en egen unik berättelse. 
Det skrivna och talade ordet ligger till grund för verksamheten, men flera olika uttrycksformer presenteras.

Stor vikt läggs vid att deltagarna ska dela sina berättelser med varandra. Det som händer inuti huvudet på en läsare eller åhörare av en verklig berättare är långt mer stimulerade och aktivt än t ex ett passivt matande från skärmar av olika slag. Och att få bekräftelse för något man skapat styrker självkänslan och självförtroendet och tilltron till sin egen förmåga. 
I berättarministeriet är varje deltagare en huvudperson - och varje historia ett storverk. Detta kommer att mynna ut i en bok där Thomas sammanställer och redigerar texter utifrån deltagarnas berättande. Tryckkostnaden ink moms (Då utgår jag från den senaste trycka boken) är 17 000.

Antal träffar: 10 ggr á 90 minuter (två studietimmar per gång), fördelade under en termin och ca 8-10 personer i varje grupp.
Var: Hela Skåne

Kostnad:
 32 400 kr plus körersättning från Trelleborg 
   samt ca 17 000 kr (Tryckkostnad för boken.)

Övrig info: Det är önskvärt varje deltagare har med sig en egen dator att skriva på, alternativt block och penna till varje session.
Boka såhär ->

 

 

Tillbaka till sidans topp

FÖR ATT BOKA ...

Klicka på knappen som representerar den kommun som bokningen avser.  
Uppge följande i mailet: 

  • Förening/boende:
  • Kursens rubrik: 
  • Plats (Fullständig adress):
  • Datum:
  • Tid:
  • Fakturaadress:


Vi kommer nu behandla din bokning och återkomma till dig så snart vi kan. 

Bromölla, Kristianstad,
Simrishamn, Sjöbo,
Skurup, Tomelilla,
Trelleborg och
Ystad
Eslöv, Hörby, Höör,
Svalöv, Svedala,
Trelleborg, Vellinge 
och Östra Göinge
Bjuv, Båstad, Helsingborg, Hässleholm, Höganäs, Klippan, Landskrona, Osby, Perstorp, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga