Historia & Konsthistoria

INNEHÅLL
Upptäck din släkts livsöden! Vad har ditt släktträd att berätta? Lär dig mer om dig själv genom att resa bakåt i tiden med släktforskning.
Kursen går igenom forskning i mantalslängder, bouppteckningar, domböcker, soldatforskning, sockenstämmoprotokoll, emigrantforskning och lantmäteriets kartdatabas. Vi pratar även om källkritik och går igenom hur man kan lägga upp sitt släktarkiv. Tips ges om släktforskning med hjälp av DNA liksom hjälp med texttolkning och “hur man går vidare” i deltagarnas forskning.

UPPLÄGG
Kursen är varannan vecka. På kurstillfällena ges föreläsningar men även möjlighet till egna övningar under handledning. Vi använder ArkivDigitals programvara. Möjlighet finns att köpa elevabonnemang från ArkivDigital för ett reducerat pris.
Kostnad för kursboken “Vägen till dina rötter” tillkommer.

FÖRKUNSKAPER
Förutsättning här är att man kan grunderna i släktforskning.

KURSLEDARE
Ewa Runesdotter har släktforskat sedan i slutet av 1970-talet och håller sedan 1991 kurser i släkt- och fastighetsforskning. Numera både digitala och fysiska kurser. Författare till olika handledningar och kursböcker inom ämnet. Läs mer på aneken.se

BRA ATT VETA
Kallelse/faktura skickas till dig vie epost före start.

OBS! Kursen är digital
Ni kopplar upp er hemifrån via zoom och det är viktigt att ni har kamera, mikrofon och högtalare på era datorer för att det ska fungera så bra som möjligt. Före varje sammankomst får ni via mail en länk som ni ska klicka på för att komma in i mötet.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.