Hälsa & välbefinnande

För dig som vill veta mer om autism-spektrum-diagnosen.

Ett samarbete mellan ASD-Puzzlaren och Studieförbundet Vuxenskolan.

Jag är Roland Dreckmann och fick min Asperger-diagnos i slutet på augusti 2015. Då var jag 51 år. Genom ett aktivt men krävande yrkesliv har jag värdefull erfarenhet av att försöka existera i det neurotypiska samhället.
Att dela med mig av mina erfarenheter så att andra människor skall få möjlighet att skapa livskvalitet utanför normen är anledningen till att jag startade mitt företag ASD-Puzzlaren.

Min mission: … bättre förståelse av annorlunda …

Du hittar mer info om mig och mitt företag på: www.asdp.se

Syftet med studiecirkeln är att skapa en grundläggande förståelse för autism och ge verktyg för att kunna bygga egna strategier. Alla verktyg måste utgå från kunskap i hur den enskilda individen fungerar. Det finns möjlighet att bygga livskvalitet utanför normen. Det är också ett stort värde i att prata med andra människor som har gemensamma perspektiv och utgångsläge i vardagen.

Den är tänkt för dig som är anhörig eller för dig som nyligen har fått en egen autism-spektrum-diagnos. Vi kommer att träffas digitalt genom en webbaserad plattform. Man använder webbläsaren i sin dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du får en webbadress där du loggar in med din e-postadress och ett passord som skickas till dig den 22/9.

Plattformen kommer att ha en förberedande del inför varje kväll, sedan själva kvällen där vi träffas digitalt, man väljer själv om man vill visa sig på bild och ljud eller om man bara vill vara med genom chattfunktionen. Det kommer att finnas en ”arkiv-del” som är tillgänglig i 3 månader efter avslutad studiecirkel så man kan gå tillbaka om man upptäcker att man har glömt något.

Datum & tid Tema:

29/9 kl. 18:15-20:15 Vad är autism, olika begrepp och lära känna gruppen.
6/10 kl. 18:15-20:15 Olika symtom och sekundärdiagnoser.
13/10 kl. 18:15-20:15 Hur bygga strategier, del 1
20/10 kl. 18:15-20:15 Hur bygga strategier, del 2
27/10 kl. 18:15-20:15 Resurser & stöd.

Vid frågor ring eller mejla:
0705080400
milica.banjanin@sv.se