Data & IT

Data Fortsättning. Internet i praktiken , Windows 10
För dig som vill veta mer om internet och hur det fungerar. Vi tittar på Internet WWW vad är det hur fungerar det. Handla på nätet, använda kartor, googla, använda skrivprogram. Hämta program och appar installeras och ta bort program och appar mm.


VI tittar mer på allt det nya som kommit i W10 med de senaste uppdateringarna.
Vi tittar på olika webbläsare. Praktisk hantering av internet, myndighetskontakter, skicka och ta emot E-post, söka information, handla, resor, skrivprogram mm.

Innehåll och mål med kursen:
Du lär dig grunderna för att ha nytta och nöje av din dator. Att använda olika webbläsare, kunna surfa, skicka/ta emot, svara och vidarebefordra E-post, (Google Gmail används som exempel). Betala räkningar, internetbanken. Säkerhet. etc. Orientering om sociala medier. Facebook. Twitter, Instagram.
Information om itsäkerhet och legitimering på internet.

Vi träffas tre gånger.
SPF Seniorerna medlemmar betalar endast 750 kr och måste uppge sitt medlemskap vid anmälan.

Förkunskaper:
Windows 10 grund eller motsvarande, mapp och filhantering. Fungerande E-post.

Kursmaterial:
Ta med din laptop, glöm inte strömsladden med laddare.
Svartvita kopior ingår.


Under det senaste året har det varit stora omvälvande uppdateringar av datorer och telefoners operativsystem är det ett bra tips att gå en kurs med de senaste förändringarna. Det har kommit nya datalagar ”GDPR” som påverkat alla företag och utgivare om vad och hur de får samla in och lagra information om enskilda personer.
Det innebär att alla kurserna nu är anpassade efter detta och de uppdateringar som kommit under året. Många av dessa underlättar användandet av telefoner och datorer. Inte minst är uppdateringar och anpassning i sociala medier stor. Dessa är i dagens samhälle nödvändiga för att hålla kontakten med samhället, dessutom är sociala medier, framför allt Facebook, nödvändigt för att hålla kontakten med myndigheter och även vänner och familj. De sociala medierna är också nödvändiga för att värna om det öppna och demokratiska samhället.
Boka plats i den kurs som passar dig Telefonen, Datorn, surfplattan eller sociala medier Facebook.


Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.