Data & IT

Data Fortsättning. Internet i praktiken , Windows 10
Vi tittar på olika webbläsare, hantera mail och skriva, söka information och i kombination med Smartphonen. Handla i matbutiken Inloggning med Smartphonen mm. installera och ta bort program/appar m.m.
Förkunskaper: data grund eller motsvarande.

VI tittar mer på allt det nya som kommit i W10 med de senaste uppdateringarna.
Vi tittar på olika webbläsare. Praktisk hantering av internet, myndighetskontakter, skicka och ta emot E-post, söka information, handla, resor, skrivprogram mm.
Tillgång till en egen bärbar uppackad och startad dator "laptop" med W10.


Kursmaterial:
Nyproducerat material inför varje kurstillfälle.
Textmaterialet Ingår som kopia i svart/vitt.
Vi träffas tre gånger.


Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.Förkunskaper:
Windows 10 grund eller motsvarande, mapp och filhantering. Fungerande E-post.

Kursmaterial:
Ta med din laptop, glöm inte strömsladden med laddare.
Svartvita kopior ingår.


Under det senaste året har det varit stora omvälvande uppdateringar av datorer och telefoners operativsystem är det ett bra tips att gå en kurs med de senaste förändringarna. Det har kommit nya datalagar ”GDPR” som påverkat alla företag och utgivare om vad och hur de får samla in och lagra information om enskilda personer.
Det innebär att alla kurserna nu är anpassade efter detta och de uppdateringar som kommit under året. Många av dessa underlättar användandet av telefoner och datorer. Inte minst är uppdateringar och anpassning i sociala medier stor. Dessa är i dagens samhälle nödvändiga för att hålla kontakten med samhället, dessutom är sociala medier, framför allt Facebook, nödvändigt för att hålla kontakten med myndigheter och även vänner och familj. De sociala medierna är också nödvändiga för att värna om det öppna och demokratiska samhället.
Boka plats i den kurs som passar dig Telefonen, Datorn, surfplattan eller sociala medier Facebook.


Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.