Data & IT

Data Fortsättning. Internet i praktiken
För dig som vill veta mer om internet och hur det fungerar. Vi tittar på Internet WWW vad är det hur fungerar det. Handla på nätet, använda kartor, googla, använda skrivprogram. Hämta program och appar installeras och ta bort program och appar mm.

VI tittar mer på allt det nya som kommit i W10 med de senaste uppdateringarna.
Vi tittar på olika webbläsare. Praktisk hantering av internet, myndighetskontakter, skicka och ta emot E-post, söka information, handla, resor, skrivprogram mm.

Innehåll och mål med kursen:
Du lär dig grunderna för att ha nytta och nöje av din dator. Att använda olika webbläsare, kunna surfa, skicka/ta emot, svara och vidarebefordra E-post, (Google Gmail används som exempel). Betala räkningar, internetbanken. Säkerhet. etc. Orientering om sociala medier. Facebook. Twitter, Instagram.
Information om it säkerhet och legitimering på internet.

Vi träffas tre gånger.
SPF Seniorerna medlemmar betalar endast 720 kr och måste uppge sitt medlemskap vid anmälan.

Förkunskaper:
Windows 10 grund eller motsvarande, mapp och filhantering. Fungerande E-post.

Kursmaterial:
Ta med din laptop, glöm inte strömsladden med laddare.
Svartvita kopior ingår.

Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.


Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.