Data & IT

Kursbeskrivning
För dig som är lite bekant med datorn och har köpt en ny egen första Laptop. Eller vill ha mer insikt i alla nya uppdateringar i W10.
Kursen använder den senaste versionen av W10 home, med allt det nya som tillkommit.

Innehåll och mål med kursen:
Kursens målsättning är att ge en grundläggande inblick i hur datorn fungerar och vad den kan används till. Genomgång av W10.
Kännedom vad se nya uppdateringarna kan användas till.
Kunna söka information på "nätet" använda e-post, hantera appar mm.

Bra att veta
Vi träffas fyra gånger.
SPF Seniorerna medlemmar betalar endast 950 kr och måste uppge sitt medlemskap vid anmälan.

Förkunskaper:
Använt en dator tidigare

Kursmaterial:
Du behöver en egen bärbar dator "laptop" för att delta i cirkeln.
Nytt egenproducerat material inför varje kurstillfälle
Textmaterial ingår som kopia i svart/vitt.

Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.


Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.