Hälsa & välbefinnande

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av kropp och själ, till dig som är intresserad av att lära dig mer om hur du på bästa sätt kan optimera din hälsa utifrån din unika kroppstyp. Du är intresserad av holistisk hälsa och vill veta mer om hur kropp och själ samspelar utifrån ett kanske för dig nytt perspektiv.

Mål

Efter genomgången kurs har du:

Fått ökad kunskap om vad holistisk hälsa innebär, du har fått metoder som stöttar kroppens förmåga till läkning, du kan själv upptäcka och åtgärda obalanser och mindre åkommor innan de blir för stora, du får ökad kunskap om viken att ta hand om alla delar i livet, fysiskt psykiskt och existentiellt för att du ska må bra.

Innehåll

Du får lära dig baskunskaper inom det ayurvediska systemet, grundbegrepp samt sätt att använda dagliga rutiner, genomföra övningar och öka förståelsen om hur du kan få loss din kraft. Du lär dig att se på människan som helhet. Du tar ett steg djupare in i din egen process genom att lära dig mer om dig själv, både det som stärker dig och om det som begränsar dig. Du lär dig hur kropp och sinne samspelar, hur sjukdom och obalanser uppstår men också vad du själv kan göra för att börja balansera dig och skapa förutsättningar för hållbar hälsa och läkning i kropp och själ.

· Ayurvedans grunder
· De olika personlighetstyperna med personlighetstest
· Läran om de fem elementen
· Vad som orsakar sjukdom
· Vägen till hållbar hälsa
· Ayurvedans grundpelare
· Örtmedicin på Ayurvediskt vis
· De 6 smakerna
· Maghälsa
· Agni, matsmältningselden
· De 6 stadierna till sjukdom
· Läkande mat för de olika kroppstyperna och olika obalanser
· Hur vävnad bildas
· Sinnets nivåer
· Mat som medicin
· Hållbar livsstil och dagliga rutiner

Om kursledaren
Stina Andersson är utbildad Ayurvedic Lifestyle Consultant vid American Institute of Vedic Studies, samt huvudlärare vid Ayurveda Life Training, som hon själv studerat vid i Sverige. Hon håller föreläsningar och utbildningar om ayurveda och jobbar själv som Ayurvedisk livsstilsrådgivare, Qi Gong instruktör och Ledarskapsutvecklare med Ayurveda som grund. S

Förkunskaper: inga
PRIS:1500 kr
5 Träffar varannan vecka
Start: onsdag 3/2 2021
Plats: Digitalt via Zoom
Frågor mailas till: milica.banjanin@sv.se