Facebook grund

Facebook grund

Data & IT

För dig som vill lära dig fakta om Facebook, inställningar och mer om hur du håller kontakt med vänner och dina nära och kära. Information från myndigheter, företag osv. via Facebook.

Innehåll och mål med kursen:
Kursens målsättning är att ge en grundläggande inblick i vad Facebook är hur det fungerar och vad det kan och kan används till. Hur man skapar ett Facebookkonto och anpassar det till dina önskemål. Hur man kommunicerar, lägger upp bilder och länkar. Facebook i mobilen/surfplattan.

Bra att veta
Vi träffas två gånger, med möjligheten till fortsättning och fördjupning.

Förkunskaper:
Grundläggande kunskaper i den dator/laptop du använder.

Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.

Kursmaterial:
Att ta med er till kursen: din dator.
Materialet finns även för gratis nedladdning på internet.
Svartvita kopior ingår.

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.