Media & kommunikation

Grundläggande hantering av Facebook

Innehåll och mål med kursen:
Kursens målsättning är att ge en grundläggande inblick i vad Facebook är hur det fungerar och vad det kan och kan används till. Hur man skapar ett Facebookkonto och anpassar det till dina önskemål. Hur man kommunicerar, Facebook i mobilen/surfplattan.

Förkunskaper:
Grundläggande kunskaper i Windows/Mac och filhantering.

Kursmaterial:
Att ta med er till kursen: din dator.

SPF Seniorerna medlemmar betalar endast 500 kr och måste uppge sitt medlemskap vid anmälan.


Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.

Kursmaterial:
Att ta med er till kursen: din dator.
Materialet finns även för gratis nedladdning på internet.
Svartvita kopior ingår.

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.