Mat & dryck

I samband med den ökade medvetenheten om både hälsa och miljö skapas det nya utrymmen för ny spännande mat. Groddar och skott benämns i många studier vara just den formen då grönsaken är som nyttigast, nästan som små näringsbomber. Groddar och skott är inte bara pynt, utan ett tillbehör till dagens alla mål. Det är hälsosamt för både kropp och själ.
Det är lite magiskt att på bara några dagar se fröna börja spira och växa. En del groddar tar bara 4 dagar. Äter man groddar så är det även ett bra miljöval då man inte har några transporter och ingen besprutning. Verkligen härodlat.
Annika lär ut varför och hur man odlar sina egna groddar och skott. Med endast en matsked frön, vatten, burk och lite kunskap kan vem som helst odla egna groddar och skott!

Under kursen får man smaka på ett antal groddar och skott. Man får även smaka ett bröd bakat på groddar utan mjöl och socker och humus som ett gott tillbehör på brödet.

Föreläsare:
Annika Christensen är känd för sina Dagbokssidor i Allt om trädgård och hennes instagram @annikasnaturligating med 44 000 följare. De senaste 10 åren har Annika groddat och skottat mycket. Under 2018 och 2019 har hon haft många populära/uppskattde workshops och föreläsningar om groddning och hur man använder groddar och skott.
Det blev super succé på trädgårdsmässan i Malmö. När man har väl har kommit igång kan man inte sluta grodda man blir beroende av de färska krispiga groddarna.