Föreläsning och workshop Handla på nätet

Föreläsning och workshop Handla på nätet

Data & IT

Utvecklingen inom digitaliseringen går snabbt och vi kan göra nya saker ”online” och många av de saker vi tidigare gjort genom att ”skicka in papper” gör vi nu på helt nya sätt. I dag har vi möjligheten att göra många vardagssysslor på internet. Handla, sköta bankärenden, uppsöka läkare och deklarera. Vad innebär då detta? Delta i våra föreläsningar/workshops så får du veta mera!

Välkommen till höstens föreläsning- och workshopserie. Anmäl dig till en eller alla, du väljer fritt!

7 september Parkering på nätet - Vi tittar på några av de vanligaste parkeringsapparna och hur funktionen kartor fungerar i din telefon och vi tittar närmre på Google Maps.

14 september Ekonomi på nätet – Vi tittar på bankappar, Swish och mobilt BankID.

21 september Myndigheter på nätet – Hur fungerar olika myndigheter på nätet? T.ex. Pensionsmyndigheten? Skatteverket, folkbokföring och deklaration? Polisen, stöldanmälan och passansökan? Transportstyrelsen?

28 september Sjuk på nätet – Vad är s.k. E-hälsa? Här tittar vi på olika appar och tjänster som lanseras på nätet rörande din hälsa ex 1177.se Hur kan man boka läkartid, förnya recept, läsa journaler etc.?

5 oktober Handla på nätet - Vi tittar på några av de onlinetjänster som finns för prisjämförelse på varor och tjänster (Prisjakt och Compricer) och även hur säkert det är att handla på nätet. Vad har du för rättigheter och skyldigheter som konsument och hur du shoppar på nätet!