Musik, teater

Operetten är död! Hur ofta får vi inte höra detta brutala utrop av både glada och ledsna personer. Visst, det spelas numera mycket lite operett på våra scener, och det tillverkas ännu färre nya verk. Anledningarna till denna torka är komplicerade och kräver en tidskrävande analys. Men låt oss operettvänner under tiden glädjas åt alla guldkorn från det förflutna som finns i de musikaliska skattkistorna.
Högst upp hittar vi självfallet de två största mästerverken inom genren: Läderlappen och Glada Änkan. Men vet vi verkligen allt intressant som går att vaska fram om dessa juvelers färgstarka historia? Och har vi hört alla de roliga och underbara historiska inspelningar som gjorts genom åren i ett flertal länder? Om svaret är nej, så ska ni komma till hörsalen i Skanörs bibliotek den 11 februari kl. 19:00. Då kommer Lasse Walldov att hålla en ”stand-up” föreläsning kring Johann Strauss II och Franz Lehárs odödliga opus. Mycket fakta, anekdoter och härlig musik utlovas. Välkomna!

Om Lars Walldov
Vid unga år blev Lasse Walldov smittad av musikteaterbacillen. Infektionen sitter fortfarande kvar i hans ryggmärg. Den enda fungerande metoden att lindra detta kroniska tillstånd, är att informera andra om allt han läst, sett och lyssnat på genom åren.

Julerbjudande gå två betala för en gäller till 20/12 om man uppger "Julklappstips" vid anmälan