Från kameran till datorn

Från kameran till datorn

Media, foto, film och grafisk formgivning

Vill du ha mer kunskap om hur du på bästa sätt får över dina bilder från kameran till datorn och hur du förvarar dem på ett säkert sätt. Med bibehållen kvalité.


Innehåll och mål med kursen:
Hantering av minneskort, hårddiskar, molntjänster.
Vi tittar på olika metoder och hur du kan sortera dem för att lätt hitta dem.


En eftermiddag 4 studietimmar (3 tim).
Plats Studieförbundet Vuxenskolans Södergatan 10 Helsingborg.


Förkunskaper:
Förkunskaper grundläggande filhantering i den egna datorn.
Om du är medlem i en SPF förening i Helsingborg uppger du vid anmälan vilken förening det gäller och då är priset endast 400kr inkl. fika.
Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.

Kursmaterial:
Ta med kamera och egen laptop, ev. anslutningssladdar.
Materialet finns även för gratis nedladdning på internet.
Svartvita kopior ingår.


<i>Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare. </i>