Mat & dryck

Vi gör fyllda praliner med några olika somriga fyllningar. Ni får ett 20-tal chokladpaliner och pralinrecept med er hem. Under dagen provar vi också olika chokladsorter och pratar om hållbarhet inom chokladtillverkning.

LEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

BRA ATT VETA
Grupp om höst 12 deltagare.
4-5 timmar inklusive lunch eller fika
Kostnader 80 kr för råvaror tillkommer.
Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Ta också med sköna skor för att vi går och står mycket under dagen.

För choklad-workshop

Behövs ett kök eller utrymme där alla kan jobba enskilt eller i par. Så det betyder en värmeplatta per 3 personer och ett arbetsbord att sitta eller stå vid per 3 personer och sen diskmöjligheter och förstås handtvätt. I Lund använder vi ett undervisningskök, med fikarum och i Uddevalla en studielokal med värmeplattor.