Data & IT

Grundläggande Dator och internetkunskap
Detta är den kurs du behöver för att komma in i den digitala världen som förenklar din vardag med kontakter med myndigheter och nära och kära.
Vi går igenom det mest grundläggande för att kunna hantera datorn och telefonen.
Vad är en dator och hur den fungerar den. Lika med telefonen och hur den kan användas tillsammans med datorn. Säkerheten, hur vet datorn vem som är vem. Hur legitimerar man sig på ett säkert sätt på internet. Och mycket annat.
Vi träffas tre gånger.

Viktigt att veta:
För att kunna delta behöver du tillgång till en Smartphone (Android) och en dator (Windows) med W10. Tillgång till alla Användarnamn och lösenord. Du behöver även en internetanslutning hemma.

Kursmaterial:
Nyproducerat material inför varje kurstillfälle.
Textmaterialet Ingår som kopia i svart/vitt.

Förkunskaper:
Inga

SPF Seniorerna medlemmar har 10% rabatt och måste uppge sitt medlemskap vid anmälan.

Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.

Under det senaste året har det varit stora omvälvande uppdateringar av datorer och telefoners operativsystem är det ett bra tips att gå en kurs med de senaste förändringarna. Det har kommit nya datalagar ”GDPR” som påverkat alla företag och utgivare om vad och hur de får samla in och lagra information om enskilda personer.
Det innebär att alla kurserna nu är anpassade efter detta och de uppdateringar som kommit under året. Många av dessa underlättar användandet av telefoner och datorer. Inte minst är uppdateringar och anpassning i sociala medier stor. Dessa är i dagens samhälle nödvändiga för att hålla kontakten med samhället, dessutom är sociala medier, framför allt Facebook, nödvändigt för att hålla kontakten med myndigheter och även vänner och familj. De sociala medierna är också nödvändiga för att värna om det öppna och demokratiska samhället.
Boka plats i den kurs som passar dig Telefonen, Datorn, surfplattan eller sociala medier Facebook.


Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.