Beteendevetenskap

Vi upplever alla stress emellanåt. Det är en värdefull mekanism som hjälper oss att mobilisera energi för att ta oss över ett hinder eller klara en uppgift. Men pågår det under lång tid eller är väldigt intensivt så kan det hindra och förlama oss istället. När vi hamnar där så behöver vi ibland verktyg och tips för att ta oss ur det. Och det är just det den här cirkeln vill hjälpa dig med.


Mål

Efter tio träffar hoppas jag att du byggt in tio ”mikro-vanor” i din vardag som nu förändrar hur du ser på, upplever och hanterar det som du tidigare upplevde som stress. Och att du känner dig tryggare och lugnare i situationer eftersom du nu har verktyg för att hantera dem.


Innehåll och upplägg

Vi kommer att träffas digitalt under tio luncher med tio olika fokusämnen. Över de tio träffarna kommer du att bygga upp din personliga handlingsplan. Dessutom kommer du att erbjudas en 45 min enskild coachningssession med Jonas.

Varje träff fokuserar på ett ämne och är uppdelad i tre delar.

1. Teori. En genomgång av dagens ämne. Det kan vara t.ex. Förändra en stressorsak, Ett verktyg för att hantera stress eller Hur du ska skapa din ersättningsvana.
2. Diskussion/Övning. Beroende på temat kommer vi att diskutera synpunkter och frågor eller öva på ett verktyg.
3. Planen. Vi går igenom hur du kan omvandla dagens tema till en ”mikro-vana” i din plan. Detta blir en uppgift som du bygger in i din vardag till nästa vecka.

De tio träffarna kommer att beröra

- Vad stress är och hur det skapas
- Hur du skapar en ny vana
- De viktigaste områdena att fokusera på
- Hur du bör använda din energi/fokus för att få bäst resultat
- Verktyg för att hantera stressen du upplever
- Din plan mot en bättre vardag


Du får med dig

- Insikt om hur stress kan skapas
- En översikt av de viktigaste områdena du kan förändra för att minska stressen
- En personlig plan om hur du kan hantera stressen. Just nu, och framåt.
- En enskild 45 min coachsession med Jonas
- Flera konkreta verktyg för att hantera stress


Kursledare

Jonas Nilsson arbetar med att hjälpa människor bli av med fobier, rädslor, mentala hinder och rökning på sin klinik Coach Jonas i Ängelholm. Han har genom åren studerat olika inriktningar inom psykologin. Utifrån dem har han plockat med sig de metoder som han upplever är mest effektiva och satt samman en modell som han arbetar med.Online

Du kommer i god tid innan föreläsningen få instruktioner om hur du loggar in och deltar. För att delta behöver du tillgång till dator eller padda och internetuppkoppling. Det fungerar även med en mobil.

Frågor och information kring anmälan:
amanda.stjarnqvist@sv.se
milica.banjanin@sv.se
Tel: 0705 080 40 00