Hälsa & välbefinnande

Digital och fysisk föreläsning. Skriv i anmälan om du kommer till Berga eller om du följer med digitalt.

Rädslor står ofta i vägen för oss när vi försöker nå våra mål. Det kan vara rädsla för att lyckas eller att misslyckas, för avundsjuka eller för att inte kunna hantera situationen. Än värre är kan det vara när rädslor hindrar oss för att göra vardagliga saker som att handla på ICA, bada eller att åka buss.

Innehåll
Föreläsningen kommer att beröra hur rädslor kan uppstå, hur vi omedvetet upprätthåller dem och inte minst ge dig praktiska tips på hur du själv kan förändra rädslor och fobier.

Oavsett om du lyssnar för din egen skull eller för att hjälpa en vän så kommer du få med dig verktyg som du kan använda så fort du kommer hem.

Du får med dig
- Insikt om hur rädslor och fobier kan skapas
- Tre konkreta metoder hur du själv kan hantera och förändra dem

Kursledare
Jonas Nilsson arbetar med att behandla fobier och rädslor på sin klinik i Ängelholm. Han har genom åren studerat olika inriktningar inom psykologin. Utifrån dem har han plockat med sig de metoder som han upplever är mest effektiva och satt samman en modell för att avhjälpa fobier som ger förvånansvärt snabba resultat. Sedan flera år har han även arbetat med coachning och hjälp människor nå sina mål och möta sin vardag bättre.

Studiecirkel
Om det finns intresse hos deltagarna att fördjupa sina kunskaper i de metoder som Jonas tar upp i föreläsningen så finns det planer för en fortsättning i form av en studiecirkel. Den kommer att fokusera på fem olika metoder för att förändra en fobi eller rädsla. En metod per träff. Då kommer man, förutom teorin, få möjlighet att prova på att rent praktiskt genomföra dem under Jonas ledning.

Vid frågor kontakta:
Milica Banjanin
milica.banjanin@sv.se
010 17 33 905