Internet i praktiken - fortsättning

Internet i praktiken - fortsättning

Data & IT

Vi tittar på olika webbläsare. Praktisk hantering av internet, myndighetskontakter, skicka och ta emot E-post, söka information, handla, boka biljetter, resor m.m.

Innehåll och mål med kursen
Du lär dig grunderna i de färdigheter som du måste behärska för att ha nytta och nöje av din dator. Att använda olika webbläsare, kunna surfa, skicka/ta emot svara och vidarebefordra E-post, (Google Gmail används som exempel). Använda sociala medier som Facebook. Twitter och Instagram, betala räkningar genom internetbanken. m.m.
Information om it-säkerhet och legitimering på internet kommer också att gås igenom.

Förkunskaper
Windows 10 grund eller motsvarande, mapp och filhantering. Fungerande E-post.

Kursmaterial
Ta med din laptop, glöm inte strömsladden med laddare.

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB ID-kort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.