Introduktionsträff IT

Introduktionsträff IT

Data & IT

Välkommen till informationsträff om Studieförbundet Vuxenskolans Kurser i Helsingborg. Vi berättar om vilka kurser vi har inom foto och IT, inom datorn, smartphonen, surfplattan, Facebook, internetsäkerhet, foto och resor
Information om de olika kurserna, vad de innehåller, dess syften vad som tas upp och antal sammankomster, timmar och kostnader. Ställa frågor om det du undrar.
Möjlighet till anmälan.
Anmälan senast 7/9
Bra att veta
Träffen är kostnadsfri. Anmäl gärna att du kommer. Det är inte nödvändigt men bra så vi vet hur mycket kaffe det behövs.
Träffen är öppen för alla.

Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.

Under det senaste året har det varit stora omvälvande uppdateringar av datorer och telefoners operativsystem är det ett bra tips att gå en kurs med de senaste förändringarna. Det har kommit nya datalagar ”GDPR” som påverkat alla företag och utgivare om vad och hur de får samla in och lagra information om enskilda personer.
Det innebär att alla kurserna nu är anpassade efter detta och de uppdateringar som kommit under året. Många av dessa underlättar användandet av telefoner och datorer. Inte minst är uppdateringar och anpassning i sociala medier stor. Dessa är i dagens samhälle nödvändiga för att hålla kontakten med samhället, dessutom är sociala medier, framför allt Facebook, nödvändigt för att hålla kontakten med myndigheter och även vänner och familj. De sociala medierna är också nödvändiga för att värna om det öppna och demokratiska samhället.
Boka plats i den kurs som passar dig Telefonen, Datorn, surfplattan eller sociala medier Facebook.