Hantverk & konstInnehåll
Du får hjälp med att förändra ett mönster efter dina mått och figur samt att sy ett enklare plagg. Du väljer själv vad du vill sy. Lär dig mönsterförändring och inprovning utifrån det grundmönster du själv har valt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Schema
11 september, 9 oktober, 23 oktober och 20 november, kl 09.00-16.00.

Upplägg
Under kursen träffas vi vid 4 tillfällen för att sy kläder som passar din kropp och stil.
Vid första kurstillfället ligger tonvikten på mönsterförändring och inprovning av det grundmönster du själv valt. Följande kursdagar ägnar vi oss framförallt att klippa och sy.

Kursmaterial
Kompendium ingår i kursavgiften. Du behöver ta med dig symaskin (med dess tillbehör), mönsterpapper eller non woven, måttband, knappnålar, sysax och mönster på det som du ska sy.

Bra att veta
Kursen hålls i våra Vuxenskolans trevliga lokaler centralt i Kristianstad.
Tillgång till kaffe/te, mikrovågsugn samt kylskåp finns. Pauser för fika och lunch läggs in under dagen.

Ledaren
Laila Sjöstrand är utbildad designer i mönsterkonstruktion och sömnad. Hon har hållit ett flertal kurser i ämnet och har lång erfarenhet av ämnet.

Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 6 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till SV Skåneland