Hälsa & välbefinnande, Mat & dryck

En studiecirkel om kost och rörelse
Målet med kursen är att du ska lära dig mer om kost och hälsa. Genom att diskutera och lära tillsammans hittar du en kost som får dig att må gott.

Innehåll
Vi kommer att arbeta på följande sätt.
- Vad behöver du mat för att må bra? Vilka sjukdomar kan förebyggas med god mat?
- Vilka livsmedel, av allt nytt och spännande som frestar i butiken, är bästa fyndet om din kropp får avgöra dina val. Det finns kanske stora möjligheter att påverka utan att göra stora ändringar i sina inköp.
- Världens mat! Var äter man bäst? Går det att plocka det bästa från olika håll och kanter? Vad är det som kallas blå fläckar på kartan?
- Områden där många blir ovanligt gamla och friska trots hög ålder beror knappast bara på maten men det finns en del intressanta likheter.
Hälsosamma matvanor är viktigt genom hela livet. Med med stigande ålder blir maten och den fysisk aktivitet ännu viktigare.

Kursmaterial
Studiematerial "Må bra med mat hela livet" inspirerar och stöttar deltagarna att skaffa sig kunskaper kring mat för att må bra.
Materialet passar för alla grupper som är intresserade av att på ett personligt samtala om och lära sig mer om maten, den fysiska aktivitetens betydelse och påverkan på vår hälsa i hög ålder.

Ledaren
Marie Hultqvist har lång erfarenhet som lärare i naturkunskap på gymnasiets yrkesprogram. Hon har också arbetat med kostrådgivning inom sjukvården. Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 4 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till SV Skåneland