Mat & dryck

Innehåll och upplägg
Vi träffas vid 3 tillfällen. Vid första tillfället får ni en introduktion om chokladens väg till oss och varför vi ska köpa sjyst choklad och en inblick i chokladens historia. Vi provar också olika chokladsorter och äter fika som ingår i priset. På första tillfället lär ni er också grunderna till att temperera choklad och vi lagar olika sorters tryffel.
Vid andra tillfället lär ni er temperera själva, gjuta, fylla och locka pralinerna. Vi lagar olika julinspirerade fyllningar.
Vid det sista tillfället kommer vi sedan att laga fyllda praliner igen och ni lär er dessutom att färglägga pralinerna.
Ni får ett 20-tal chokladprodukter eller praliner i trevliga lådor och pralinrecept med er hem vid varje tillfälle.

Förkunskaper
Behövs inga.

Ledaren
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

Bra att veta
Kostnader för råvaror om 300 kr ingår.

Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen.

Introduktionsfilm kommer så småningom.

---------------------------------------
Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till SV Skåneland