Musik, teater

Kursinnehåll
I denna nybörjarkurs lär du dig att spela munspel blues - traditionen som bäst exemplifieras av Muddy Waters som haft ett antal namnkunniga munspelare i sitt band. Munspel i Chicago blues-traditionen kännetecknas av ett "stort sound" och en kombination av att spela ackord och enskilda toner med vad som kallas tungblockering.
Det krävs inga förkunskaper om munspel, musikteori eller blues för denna kurs. Vad du behöver är 1 st 10-håls diatoniskt munspel (kallas ofta bluesmunspel) i tonarten C.

Lektion 1 Intro, hålla munspelet, train imitation
Lektion 2 Shuffle rhythm och ackompanjemangtekniker
Lektion 3 Rena enkla toner
Lektion 4 Introduktion till 12-takters blues
Lektion 5 Mer om 12-takters blues, att avsluta och spela solo
Lektion 6 Fler riff att spela och hur man går vidare
Lektion 7 Sammanfattning och introduktion till mer avancerade tekniker

Det här behöver du ha med dig:
10-håls diatoniskt munspel (bluesmunspel) i tonarten C
Anteckningsblock och penna.
För råd angående inköp av munspel eller andra frågor kontakta Fredrik på: hertzberg.fredrik@gmail.com eller 0706558780.
Väl mött i bluesens värld!

Ledare
Fredrik Hertzberg fick sitt första munspel 1987 och spenderade mycket tid med att själv experimentera och läsa böcker för att lära sig spela. 2005 träffade Fredrik sin första lärare, Dick Sjöberg som spelade munspel i "Queen Josephine and the Blues Trail" och fick då en möjlighet att djupdyka i bluesens värld. Fredrik har också studerat för David Barrett och Joe Filisko som av många räknas som världens bästa lärare för bluesmunspel. Sedan sommaren 2014 är Fredrik ackrediterad munspels instruktör genom BluesHarmonica.com som drivs av David Barett, http://www.bluesharmonica.com/teacher-accreditation. Fredrik skriver om blusmunspel på sin blogg, http://fredrikhertzberg.com.