Historia & Konsthistoria

INNEHÅLL
På denna kurs lär man sig tolka olika handstilar från 1600–tal till 1800-tal. Ett måste för dej som vill komma vidare i din forskning! Vid varje tillfälle kommer det också att diskuteras ett specifikt ämne (t ex bouppteckningar, sockenstämmoprotokoll etc) som väljs ihop med cirkelledare och grupp.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

UPPLÄGG
Kursen är varannan vecka. På kurstillfällena ges föreläsningar men även möjlighet till egna övningar under handledning. Vi använder ArkivDigitals programvara. Möjlighet finns att köpa elevabonnemang från ArkivDigital för ett reducerat pris.

KURSLEDARE
Ewa Runesdotter har släktforskat sedan i slutet av 1970-talet och håller sedan 1991 kurser i släkt- och fastighetsforskning. Numera både digitala och fysiska kurser. Författare till olika handledningar och kursböcker inom ämnet. Läs mer på aneken.se

BRA ATT VETA
Kallelse/faktura skickas till dig vie epost före start.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.

OBS! Kursen är digital
Ni kopplar upp er hemifrån via zoom och det är viktigt att ni har kamera, mikrofon och högtalare på era datorer för att det ska fungera så bra som möjligt. Före varje sammankomst får ni via mail en länk som ni ska klicka på för att komma in i mötet.

Kursen är varannan vecka.