Lär känna din systemkamera

Lär känna din systemkamera

Media, foto, film och grafisk formgivning

Fotokurs för nybörjare - lär dig fotografera med en digital systemkamera eller digitalkamera med manuella inställningsmöjligheter för slutartid. Den här kursen är för dig som fotograferar med en digital systemkamera, alternativt en annan digitalkamera med helt manuella inställningsmöjligheter för slutartid, bländare och ISO. Att du förstår kamerans teknik och din egen kameras förmåga är grunden för att du ska kunna vara kreativ i ditt fotograferande. På den här kursen lägger vi den grunden.

Förkunskaper
Inga alls - detta är en kurs för nybörjare.

Material
Tag med dig din kamera med laddat batteri och din kameramanual. Om du inte har den kvar så går de flesta att hitta i pdf-form om du googlar. Ha den tillgänglig på något vis under hela kursen.

Innehåll
Digitalkameran: Vi går i lugn takt igenom kamerans grundläggande inställningsmöjligheter och du lär dig hur du på ett kreativt sätt själv kan välja kamerainställningar för att få det önskade resultatet. Du kommer att få lära dig om bländare, slutartider, ISO-värden och brännvidd.
Fotografering: Du kommer att få experimentera med hur inställningarna påverkar dina bilders utseende både vid kurstillfällena och på egen hand mellan träffarna. Vi introducerar komposition och diskuterar foton i gruppen.

Kurslitteratur:
Om du vill köpa eller låna en bok så rekommenderar vi "Digitalfotografi" skriven av Scott Kelby.

Ledare:
Emma Ingolf, fotograf och storyteller. Se mer på http://emmaingolf.se/

Bra att veta:
Kursen är varannan vecka.