Hantverk & konst

I alla tider har människor haft ett stort behov av att uttrycka sig i bilder, färg och form. Motiven finns överallt, det är bara att se sig omkring! Att måla på detta sätt har vi gjort sen antikens tid men tekniken blev bortglömd och återupptäcktes på 1980-talet.
Från början användes pigment från jorden tillsammans med bivax som brändes in i tyg, trä och papper med träkol, idag använder vi oftast konstvax och värmekällan är strykjärn, värmeplattor, varmluftspistol mm.
Det är en frigörande konstform, där du kan leka och testa dig fram till ett motiv.

Spontana kommentarer från deltagare som provat på denna konstart; Så underbart roligt! Förlösande! Utan vare sig talang eller förkunskaper, så lyckades jag ändå göra en vacker tavla! Tiden bara försvann! Jag är överväldigad! Jag vill gå en sån här kurs igen! Var köper jag material så jag kan fortsätta hemma!

Detta är en kurs som passar för alla, oavsett om du är en van målare eller inte har någon tidigare erfarenhet alls. Inga förkunskaper krävs.

Kursens mål är att komma igång att måla med färgat vax med hjälp av strykjärn och styluspenna! Du får tips om lämpliga material, utvecklingsmöjligheter, och verktygsskötsel för att efter kursen kunna måla vidare på egen hand.

Ledare Runar Englund är konstnär med ett brinnande intresse för sin konst.
Mer om Runar hittar du på www.runarenglund.se