Att lära sig marmorera egna föremål, ett mindre skåp, en tavelram, n dörr eller att tillverka en egen bild, kan man göra på ett enkelt sätt, eller mer komplicerat, genom att lära sig gammeldags tekniker. Förr i tiden marmorerade man sina väggar hemma eller olika föremål för att de skulle se ut som att de var gjorda av trä, metall eller marmor. Man använde lasyr/oljefärger, drickamålning (öl med pigment) eller äggtempera.
Den marmorerade ytan kan vara ett underlag för att måla småkryp, fåglar, frukter på, och kan se spruckna ut, vara plana eller som skulpterade stenplattor. Med andra ord, allt som du kan hitta på genom att låta fantasin flöda fritt!

I kursen får du lära dig hur du gör ett bra underlag till marmorering, hur färgerna och arbetsredskapen används, samt hur du tecknar idéskisser. En hel värld öppnar sig, som t.ex.. att göra det mer personligt hemma, genom att återställa ditt favoritskåp, bord, fruktskålar m.m. tillsammans eller ensam!

Ledare
Bart van Belkom,är utbildad vid konstakademin i skulptur, grafik och måleri och har lång erfarenhet av att jobba som konstnär och ledare till olika målgrupper

Material
Ta med eget material stafflier och underlagsskivor finns). Om ni tvivlar när det gäller materialet, på första mötet får ni mer information om detta.

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.