Maten och dess betydelse för din hälsa

Maten och dess betydelse för din hälsa

Hälsa & välbefinnande

Du kommer att lära dig om maten och kosttillskottens betydelse för din hälsa. Äta efter färg, varför det? Kan vi påverka vårt välmående med kosttillskott?

Kursinnehåll och mål
1:a tillfället: Använd dig av färgkoden
Färgstarka bär, frukter och grönsakers betydelse för din hälsa.
Vad innehåller de och hur bör de förvaras?
Hur påverkar värme dem?
2000 år gammal kunskap som fungerar.

2:a tillfället: Hur du använder kosttillskott på ett säkert sätt
Kosttillskotten – hur verkar, motverkar och samverkar de.
Oxidativ stress – Vad är det?
Antioxidanter

3:a tillfället: Livsnödvändiga fettsyror och deras betydelse
Mat som innehåller Omega 3 och 6.
Hur verkar fettsyrorna?
Socker och fett på gott och ont.

Ledare Ulla-Karin af Forselles, sjuksköterska, hälsorådgivare och kostrådgivare