Matlagningskurs - enkel och hälsosam mat

Matlagningskurs - enkel och hälsosam mat

Mat & dryck

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig att laga enkel och hälsosam mat
Passar till alla: Ung som gammal, dig med magproblem, viktproblem, diabetes 2, gravid, trötthet och för dig som vill leva hälsosammare och få en medvetenhet kring bra kost.
Kursens innehåll varieras med matlagning och teori som under 4 träffar fokuseras på ett ”ämne” åt gången där ni kommer att tillaga och även få hälsofördelarna av att välja denna kost och de valda maträtterna.

De olika ämnena är:
Lätta & enkla rätter, hur får vi till det i vardagen med god och hälsosam matlagning
Glutenfritt och hur gluten påverkar kroppen
Grönsaker med olika alternativ som biffar, gratänger, sallader, varma och kalla grönsaker- Hälsofördelar med att välja mycket och varierat av grönsaker
Grytor/ Soppor/ Buljong- Storkok, tips och tankar kring detta. Buljong och dess positiva effekter på kropp och knopp.

Material:
Vid varje kurstillfälle betalas en avgift för maten på 100 kr. Det som blir över efter avsmakning, få du ta med dig hem.

Bra att veta
Vi träffas varannan vecka.

Ledare:
Annika arbetar som kostrådgivare och kock och fokuserar på Naturlig kost dvs: bra val av råvaror, grönsakernas och fetternas betydelse. Hon lägger också stor vikt vid gluten och sockerreducerad kost, allt detta för att kroppen ska må sitt bästa och att få i sig den näringen kroppen är anpassad för.

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.