Mat & dryck


Miso är fermentering 2.0; en rad olika mikroorganismer avlöser varandra i en lång process, och samverkar för att få fram en fantastiskt smakrik, näringstät och användbar produkt.


Innehåll
Vi smakar och berättar, doftar på den fantastiska färska kojin, samt tillverkar miso tillsammans (av nära och hållbart producerade grödor). Alla får med sig burkar som får åldras och utvecklas i våra hem. Denna näringstäta umamipastan som är långt mer mångsidig än många inser.

Förkunskaper
Kursen är för alla som är intresserade av hur mikroorganismer kan användas för att göra föda mer intressant, välsmakande och näringstät-- alla från inbitna fermenterare som vill bredda sig, till dem som står i startgroparna för sin fermenteringsresa.

Ledaren
Emma Sundman är fermenteringsentusiast som hängivit sig till att experimentera fram en hållbar, svensk miso, fri från soja och ris, samt att odla koji, den mytiska fungin som är grunden till misons smakdjup.

Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Det tillkommer avgift för material på ca 150kr

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 8 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till Anna Virta