Musik, teater

Vi öppnar öronen för musikens mångfacetterade och universella språk. Betoning ligger på den västerländska konstmusiktraditionen från sen medeltid in i våra dagar, men utan att spärra vägen för musikkulturer utanför de europeiska allfarvägarna och de strikt "klassiska" råmärkena.
Den goda musiken är gränslös.
Vi lyssnar, samtalar, vidgar och fördjupar och lyssnar igen...

Mattias Gejrot arbetade under 1980-talet företrädesvis med teater, som textförfattare, kompositör, skådespelare/sångare och översättare. Det skedde såväl i hans födelsestad Karlstad som i Stockholm, där Mattias bodde och studerade 1985-89.
Han var under åren 1993-98 en flitig kritiker i första hand för klassisk musik i NWT (Nya Wermlands-tidningen), från hösten 2017 är han musikrecensent i Ystads Allehanda.
Har givit ut CD-albumen med egna sånger, Åtta sånger och Sjöfågel på land (2000-02) samt Birger Sjöberg enligt Mattias & Christian (2004, i samarbete med kontrabasisten Christian Bruhn). Mattias har publicerat Ett rum i tiden, en essäbok om Joseph Haydns stråkkvartetter (2005). I dagarna lägger han sista handen vid en ny stor essä, kring en av profilerna inom sextiotalssoulen, sångpoeten Smokey Robinson.

***

Kontakt: Mattias Gejrot
vitaberg@hotmail.com
070 2604138