Trädgård, hus och hem

Du behöver inte ha en trädgård för att odla en köksträdgård. Det går alldeles utmärkt att odla en trädgård i kruka. Till en början inomhus och när vädret tillåter – i april, maj – beroende på var du bor så kan du flytta ut krukorna på altanen eller balkongen. Här delar jag tips på mina favoriter och vad som är viktigt att tänka på vid krukodling inomhus.

Trädgård i kruka

Yvonne har petat ner frön sedan december och kommer fortsätta under hela våren, för att kunna skörda i omgångar. När hon odlar i kruka väljer hon kompakta och lågväxande sorter.

Här är hennes favoriter att odla i kruka:
• Tomater – Jag sår tomater från december – februari så jag kan skörda under lång tid.
Sorterna är “Vilma, Tiny Tim, Sweet n’ Cherry Kisses, Microbel”. Sorterna passar bra för kruka och blir mellan 20-50 cm höga. Bondböna – “Robin Hood” är en lågväxande variant som inte blir mer än 60 cm hög, Persilja – välj gärna en krusbladig sort, blir i snitt 25 cm hög. Paprika, Gröna ärtor m.m

Några länkar om att odla i kruka då också.
https://www.skabarafixa.com/odla-kokstradgard-i-kruka/
https://www.skabarafixa.com/kokstradgard-utan-tradgard/
https://www.skabarafixa.com/odla-radisa-i-kruka/

Du odlar praktiskt på platsen under kursens gång.

Priset är 390 kr
I kursen ingår odlingsmaterialet och du får ett odlingsschema över olika fröer- hur de bäst odlas och hur lång tid det tar.

Cirkelledaren heter Yvonne Bjerregaard, som odlar grönsaker hela året .
Titta gärna på Yvonnes hemsida med blogg: www.skabarafixa.com
Facebook: Skabarafixa