Mat & dryckInnehåll och upplägg
Vi gör fyllda praliner med några olika julinspirerade (eller höstinspirerade) fyllningar. Ni får ett 20-tal chokladprodukter och pralinrecept med er hem. Under dagen provar vi också olika chokladsorter, äter fika som ingår i priset. Ylva berättar också om chokladens väg till oss och varför vi ska köpa sjyst choklad och hon ger er en inblick i chokladens historia.

Förkunskaper
Behövs inga.

Ledaren
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

Bra att veta
Kostnader för råvaror om 120 kr ingår.

Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen.

Obs! Medtag lunch. Uppvärmningsmöjligheter finns. En halvtimmes lunchpaus är inräknad.

Introduktionsfilm kommer så småningom.

---------------------------------------
Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till SV Skåneland