Hälsa & välbefinnande


Kursbeskrivning
Qigong är ett samlings ord för kinesiska självträningsmetoder, som genom långsamma rörelser och oftast även fokuserad andningsteknik, ska ge bättre hälsa och energitillgång. Qigong används också i förebyggande syfte, som en metod att öka immunförsvar, hålla sig frisk, skapa sig mentalt lugn och minska stress.

Kursinnehåll
Den här kursen riktar sig till både nya och vana utövare. Du som vill utforska dig själv och känner att man behöver hjälp med att hitta sin balans, både själsligt och kroppsligt. Vi integrerar rörelser och andning. Bra andning är lugnande och läkande. Qigongs långsamma rörelser hjälper att lösa upp spänningar och föra sinnet till nuet. Vi utvecklar koordination och balans. Rörelserna är mjuka att även personer med värk kan delta.

Mål
Att hitta ett större lugn inom sig själv, få en bättre kroppsmedvetenhet, rörlighet och balans.

Viktigt att veta:
Mjuk, ledig klädsel rekommenderas.

Kursledare
Vår cirkelledaren Marianne Telford, är utbildad i traditionell kinesisk medicin. Hon har över 30 års erfarenhet som Qigong och Tai Chi instruktör. Marianne är författare till "Qigong för hälsa, kropp och själ" och "Tai Chi för hälsa, kropp och själ". Hon har varit lärare på Tai Chi och Qigong-resor till Kina och Indien. Marianne har utbildat Tai Chi/Qigong instruktörer i Föreningen Norr-Chi i Norrland.