Dans

Det är väl numera ingen, som tvekar om att det är nyttigt att röra på sig . Att någon eller några gånger i veckan under trevliga former anstränga sig lite mer än vanligt är nyttigt. I dansen tränar Du kondition, koordination och balans och dessutom minnet, alltså både kroppen och knoppen.

Innehåll
Vi dansar internationella danser i form av : folkdanser, pardanser, Block/Line-danser, Rounddance, Squaredance, Sittdans m.m. De flesta pardanserna dansas som mixerdanser dvs. man byter partner hela tiden. På det sättet lär man känna varandra i grupperna. Då seniordansen är partneroavhängig, kan du komma ensam. Det finns alltid någon att dansa med.

Förkunskaper
Nybörjare och erfarna!

Bra att veta
Ta med bra dansskor, utan svart gummisula, vattenflaska och ett gott humör!

Den 16 september börjar vi dansa tillsammans åtta veckor varje fredag. Arr nr 602377

Ledaren
Ledaren Christina Lundahl Ekholm är cirkelledare på Studieförbundet Vuxenskolan sedan många år tillbaka och har hållit i flera uppskattade kurser hos oss. Hon har mångårig erfarenhet av olika dansstilar. Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 10 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är fem dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till SV Skåneland