Historia & Konsthistoria

Vad hände med din emigrerade släktingar? Kom de fram till Amerika? Vi tittar här på de släktingar som flyttat ut från Sverige under emigrantåren. Vart tog de vägen och hur blev deras liv? Kanske du kan få några svar på dina undringar i denna kursen.

Kursinnehåll och mål
Vi fördjupar oss i passagerarlistor för att kunna följa våra släkting som emigrerat; folkräkningslängder, vital records (födda, vigda och döda), svenskamerikanska kyrkoböcker och mycket mer i USA.

Förkunskaper
Datorvana krävs. Denna kursen riktar sig till dig som är har släktforskat förut men kanske fastnat och behöver en ny skjuts i din släktforskning.

Material
Ta med egen laptop. Vi kommer att använda oss av internetportaler såsom Emiweb, Ancestry (abonnemangskostnad tillkommer) och Familysearch.

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.