Historia & Konsthistoria

Upptäck din släkts livsöden! Vad har ditt släktträd att berätta? Lär dig mer om dig själv genom att resa bakåt i tiden med släktforskning.

Du lär dig genomgång av kyrkböcker och hur de är upplagda. Du får även lära dig att läsa gammal handstil. Tekniken vid släktforskning och hur man går till väga är väldigt viktig. Tips för släktforskning med DNA. Du börjar forska på din egen släkt med individuell hjälp från vår kursledare.

Ewa Nilsson som leder studiecirkeln har en gedigen grund i släktforskning och är en mycket erfaren och uppskattad föreläsare, cirkelledare och författare inom släktforskning, har bland annat skrivit boken "Vägen till dina rötter".

OBS! Kursen är digital
Ni kopplar upp er hemifrån via zoom och det är viktigt att ni har kamera, mikrofon och högtalare på era datorer för att det ska fungera så bra som möjligt. Före varje sammankomst får ni via mail en länk som ni ska klicka på för att komma in i mötet.

Kursboken "Vägen till dina rötter" tillkommer. Möjlighet finns att köpa elev abonnemang från ArkivDigital till reducerat pris.