Smartphone Android grund

Smartphone Android grund

Data & IT

Kursbeskrivning:
Har du en smartphone med Android operativsystem, som till ex Samsung, Sony Experia, LG. och vill lära dig mer om hur och vad du kan använda den till så är detta en kurs för dig.

Innehåll och mål med kursen:
Vi tittar på säkerheten rent allmänt och olika inloggningar vid användande av andra tjänster och sociala medier som Facebook m.fl.
Vi går igenom inställningarna i smartphone/Android, Inställningar i telefon
kameran, kartor, väder mm. Vi lär oss om appar och hur de
kan användas, ansluta till datorn mm. Vi laddar ner några användbara appar.

Bra att veta
Vi träffas tre gånger.
SPF Seniorerna medlemmar betalar endast 750 kr och måste uppge sitt medlemskap vid anmälan.

Förkunskaper:
Inga

Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.

Kursmaterial:
Ta med din smartphone och ev. instruktionsbok.
Kostnad för kursmaterial ingår

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.