Data & IT

Smartphone/surfplatta Grund

Kursbeskrivning:
Har du en smartphone eller en surfplatta med Android operativsystem, som till ex Samsung, Sony, LG. Mfl. och vill lära dig mer om hur och vad du kan använda dem till så är detta en kurs för dig.

Innehåll och mål med kursen:
Vi går igenom grundinställningarna i telefonen/plattan kameran, kartor, mm. Vi lär oss om appar och hur de kan användas, mm. Vi laddar ner några användbara appar. Vi tittar på säkerheten rent allmänt och olika inloggningar vid användande av andra tjänster och sociala medier som Facebook, Messenger mfl.

Vi träffas tre gånger.

Förkunskaper:
Inga

Kursmaterial:
Ta med din smartphone/surfplatta.
Nytt egenproducerat material inför varje kurstillfälle.
Textmaterialet Ingår som kopia i svart/vitt.

SPF Seniorerna medlemmar betalar endast 750 kr och måste uppge sitt medlemskap vid anmälan.
Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner, surfplatta, datorn, Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.


Under det senaste året har det varit stora omvälvande uppdateringar av datorer och telefoners operativsystem är det ett bra tips att gå en kurs med de senaste förändringarna. Det har kommit nya datalagar ”GDPR” som påverkat alla företag och utgivare om vad och hur de får samla in och lagra information om enskilda personer.
Det innebär att alla kurserna nu är anpassade efter detta och de uppdateringar som kommit under året. Många av dessa underlättar användandet av telefoner och datorer. Inte minst är uppdateringar och anpassning i sociala medier stor. Dessa är i dagens samhälle nödvändiga för att hålla kontakten med samhället, dessutom är sociala medier, framför allt Facebook, nödvändigt för att hålla kontakten med myndigheter och även vänner och familj. De sociala medierna är också nödvändiga för att värna om det öppna och demokratiska samhället.
Boka plats i den kurs som passar dig Telefonen, Datorn, surfplattan eller sociala medier Facebook.

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post, meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.