Mat & dryck

Kursinnehåll
Kursen är inriktad på matsvamp och vanliga förväxlingssvampar till matsvamp. I kursen tas även upp var man hittar svamp, vad man bör ha med sig på svamptur och vad man tänka på för att plocka svamp säkert. Vi går igenom vanliga svamptermer som skivling, sopp och ticka. Kursen vänder sig till nybörjare i svampplockning eller till den som vill lära sig mer om svamp och börja plocka fler matsvampar än kantareller och karljohan.

Mål: Att du som deltagare ska få en introduktion till svampplockning och känna att du vågar plocka några olika matsvampar.

EX på moment:
- Vad är svamp?
- Var hittar man svamp?
- Skivling, sopp, ticka, svamp med åsar?
- Några vanliga och goda matsvampar?
- Fler matsvampar?
- Våra farligaste giftsvampar?
- Saker att ha ned sig i svampskogen?
- Hur hanterar vi svamp?
- Säkerhet?

Vi träffas digitalt, via Zoom.
Upplägg för onlinekurs,
Kursen är på 10 studietimmar á 45 min. I kursen varvas videoföreläsningar(ex. genomgång av olika matsvampar, tillvaratagande av svamp) med självstudier quiz och träffar online i realtid, (3x 45min), där vi kan diskutera frågor som kommer upp under kursen.
Realtidsträffar:
5 sept kl 19.00 - 19.45
12 sept kl 19.00 - 19.45
3 oktl 19.00 - 19.45

Kursledare:
Louise Nevander är utbildad svampkonsulent och håller i svampkurser och svampexkursioner. Louise är medlem i Svampkonsulenternas Riksförbund.
Utöver sin svampkunskap har Louise en mångårig bakgrund som ledare och pedagog, bland annat som teaterledare i Lund, skidlärare i Österrike och adjunkt i juridik vid Malmö universitet. 2017 genomgick hon kursen ”Att vara lärare i högre utbildning” vid Malmö högskola.