Trädgårdsvisning Kerstins trädgård

Trädgårdsvisning Kerstins trädgård

Trädgård, hus och hem

Öppen trädgård är en trädgårdsrunda för alla trädgårdsintresserade, såväl proffs som glada amatörer eller för dem som helt enkelt bara älskar växter.

Utställarna finns utspridda över hela Söderslätt och består främst av privatpersoner som öppnar upp sina trädgårdar för besökare, men även speciella trädgårdsbutiker och medlemmar i trädgårdsföreningen.

Läs mer om varje trädgård på http://oppentradgardsoderslatt.se/

Trädgårdspresentation:
"Rofyllda trädgård
Min trädgård är ung, 325 kvm och har cirka 15 år på nacken. Den är för mig både terapi och läkedom. Ingången till trädgården är genom en pergola med murgröna och en vinröd akebia. I trädgården finns många rum med sittplatser och under en pergola med vit kaprifol, blåregn, krämfärgad akebia och murgröna njuter jag av den på en härlig dagbädd! I trädgården har jag höga häckar av liguster, som ger insynsskydd mot grannarna. Jag älskar träd, men det ryms tyvärr inte så många eftersom trädgården är liten. Men jag har ändå en klotrobinia, en sydbok, ett gleditzia och ett silverpäron. På framsidan har jag även ett litet körsbärsbenvedsträd. Genom en del av trädgården löper en singelgång med ett valv över med blommande vitregn. På två terrasser har jag ett antal krukor med bland annat olivträd, afrikas blå lilja, fikon, plättar på tråd samt klot och häckar av buxbom. Mina färger i trädgården är mycket olika gröna bladverk, lite lime men mest har jag blommor i vitt och blått. En av terrasserna är ett trädäck som leder fram till ett litet växthus där jag kan koppla av. Jag har också mycket betong, något har jag gjutit själv. Kom och njut en stund Du också!"