Trädgårdsvisning Lorimers trädgård

Trädgårdsvisning Lorimers trädgård

Trädgård, hus och hem

Öppen trädgård är en trädgårdsrunda för alla trädgårdsintresserade, såväl proffs som glada amatörer eller för dem som helt enkelt bara älskar växter.

Utställarna finns utspridda över hela Söderslätt och består främst av privatpersoner som öppnar upp sina trädgårdar för besökare, men även speciella trädgårdsbutiker och medlemmar i trädgårdsföreningen.

Läs mer om varje trädgård på http://oppentradgardsoderslatt.se/

Trädgårdspresentation:
"En ganska engelsk "Cottage Garden"
Där Söderslätt möter det mjukt kulliga landskapet norrut ligger byn Grönby. Mitt i byn och precis vid kyrkan bor vi i ett hus från senare hälften av 1800-talet. Trädgården, som är ca 2700 kvadratmeter, har inte funnits alls lika länge som huset och delar har tillkommit i omgångar när huset bytt ägare.
Med träd, häckar, buskage, ros- och perennrabatter har vi under våra tio år här skapat många gömställen undan vinden. När vinden far fram för våldsamt drar vi in i vårt "Kakhus", vårt ombyggda trädgårdsskjul, eller in i växthuset. Bägge husen bjuder inte bara på lä utan också på trevlig utsikt.
Perfektion härskar inte precis i trädgården men ändå ger den "vildare" delen, där en liten äng håller på att växa fram, en skön kontrast till den mer kontrollerade. Vi delar trädgård med våra två sorkjagande katter men också med diverse andra inte inbjudna och inte alls omtyckta djur. Så är det ju när man bor nära naturen."